„Spolu s kolegy z reprezentace se právě teď nacházím ve španělském přímořském letovisku Empuriabrava. Je to místo, kam jezdíme každý rok na soustředění, když v Čechách ještě nejsou příznivé podmínky pro trénování,“ posílá pozdrav ze Španělska člen vodáckého oddílu SK Vltava Český Krumlov.

Zatímco v Čechách se zima ještě nevzdala a vodní toky zamrzají, ve španělském přímořském letovisku jsou prý podmínky k přípravě ideální. „Je to v podstatě velký umělý přístav, ve kterém jsou místo ulic vodní kanály, aby si lidé mohli zajíždět s jachtami až ke svým domovům,“ uvádí pro představu Haleš.
Umí si představit, že v létě je na tomto místě pořádně živo. „Asi bychom se tady mezi množstvím lidí a lodí těžko motali. Teď v zimě je tu ale prázdno a dají se tak skvěle najíždět první stovky kilometrů na hladké vodě, než se pustíme na ty jarní divoké řeky,“ pochvaluje si osmý nejlepší sportovec Jihočeského kraje za minulý rok.

Reprezentanti stráví ve Španělsku dvacet tři dní a rozhodně se nejedná o žádnou dovolenou. „Dvakrát denně jsme na vodě a k tomu máme každý den kruhový trénink, posilovnu či jiné doplňkové aktivity,“ přibližuje program českých kanoistů Antonín Haleš.

Na jednu stranu Haleše těší, že může vypnout a prostě jenom makat, jak říká, zároveň však reprezentant myslí i na své blízké doma v Čechách. Po svém návratu ze soustředění totiž plánuje svatbu. „Po večerech telefonuji se svojí nastávající a řešíme poslední detaily této události,“ těší se domů reprezentant z jihu Čech.