Do tréninkového procesu by se měly zapojit všechny hráčky kádru z uplynulé nedohrané sezony, které doplní i některé dorostenky. Tedy s výjimkou Báry Jírové, jež se zotavuje po operaci kolena.

„Poohlížíme se ještě po brankářce, která by střídavě s hostující Hankou Formánkovou doplňovala Markétu Kocarovou. Petru Duškovou totiž čeká začátkem sezony operace,“ vysvětluje jindřichohradecká trenérka Iva Jonová.

Jihočešky budou trénovat čtyřikrát týdně. „Zpočátku se zaměříme hlavně na fyzičku, takže jsme kromě tréninků v hale zařadili i spinning a posilovnu,“ podotkla koučka.

Po úvodním kondičním bloku se její tým ve druhé polovině srpna už soustředí na herní fázi. „Čeká nás mini soustředění v naší hale, kde budeme trénovat třífázově a v jeho rámci doma odehrajeme přátelské utkání s českobudějovickou Lokomotivou. Se stejným soupeřem nás pak čeká odveta na jeho půdě, s největší pravděpodobností v pátek 21. srpna,“ informovala Iva Jonová.

Vrcholem letní přípravy bude pro jindřichohradecké házenkářky tradiční dvoudenní turnaj prvoligových a druholigových týmů Nova Domus Cup 2020, který se uskuteční o víkendu 29. a 30. srpna. Kromě domácího družstva se jej zúčastní Lokomotiva České Budějovice, Jiskra Havlíčkův Brod, Sokol Kobylisy, Sokol Vršovice a Lions Hostivice-Břve.

„Letošní letní příprava bude hektičtější, neboť ligová utkání zahajují o týden dříve, než bylo v minulých letech obvyklé. Proto bohužel ani neodehrajeme více přípravných zápasů či turnajů,“ krčí rameny trenéra Házené Jindřichův Hradec.

Ligové soutěže všech kategorií začínají 5. září a hradecké ženy se k prvnímu utkání vypraví do Otrokovic O týden později se poprvé v novém ročníku představí na domácí palubovce, kde v sobotu 12. září přivítají Lázně Kynžvart (18 hodin).

Kádr Házené Jindřichův Hradec:

Petra Dušková, Markéta Kocarová, Hana Formánková (hostování) - Andrea Jonová, Gabriela Zahradníková, Michaela Vlková, Monika Havlíková, Sabina Jasanská, Tereza Rýparová, Tereza Dolejšová, Kateřina Reisnerová, Eliška Kovářová, Kristýna Plucarová, Simona Březinová, Natálie Tržilová, Aneta Rytířová, Agáta Hauserová, Bára Jírová, Lucie Frühaufová.