Šestadvacetiletý rozehrávač se zkušenostmi z reprezentace se hned chopil taktovky a k vysoké výhře GBA Fio banky 106:75 přispěl 11 body a třemi asistencemi. Sydorov naposledy působil pod trenérem českého národního týmu Ronenem Ginzburgem v BC Prometej. Úřadující ukrajinský šampion byl i účastníkem basketbalové Ligy mistrů.

Ilja Sydorov.Ilja Sydorov.Zdroj: Lukáš ŠamalPo napadení Ruskem našel tento tým azyl v Česku, kde odehrál i jedno utkání LM proti rumunské Kluži, ale poté se ze soutěže stáhl a mužstvo rozpustil.

„Naskytla se možnost získat před rozhodujícími zápasy sezony velmi kvalitního hráče, kterou vedení klubu využilo. Věříme, že nám Ilja pomůže v našem úsilí zachovat pro Jindřichův Hradec licenci na účast v Kooperativa NBL i pro další ročník,“ poznamenal manažer hradecké GBA Fio banky Stanislav Zuzák.

Jihočeši mají před sebou závěrečné čtyři duely nadstavbové skupiny A2. V tom nejbližším se ve středu 23. března vypraví na palubovku BK Olomoucko. A právě s ním soupeří o to, kdo se vyhne ošidné baráži o záchranu, která čeká poslední tým KNBL s vítězem I. ligy. Hanáci jsou na tom o dvě výhry lépe, takže je jasné, že Hradec nutně potřebuje uspět.