Druholigoví táborští hokejisté v neděli rozhrnou oponu druhé čtvrtiny základní části soutěže. Stane se tak v Klášterci nad Ohří.

Mužstvo ze severozápadu Čech bylo soupeřem „Kohoutů" při jejich obnovené republikové premiéře a nebude na to mít zrovna příjemné vzpomínky. Táborští hráči zvládli start do sezony na podtrženou jedničku a přibalili hostům na cestu domů porážku 4:8.

V nedělním střetnutí se ani zdaleka nedá očekávat podobně hladký průběh. Klášterecký tým sice v úvodu sezony posbíral čtyři porážky z pěti utkání, pak ho ale probudilo vítězství 4:2 na půdě Milevska. Od té doby si soubor od řeky Ohře užívá pobyt na triumfální vlně. V následujícím domácím duelu udolal jablonecké Vlky 4:2, poté nečekaně uloupil tři body na ledě Řisut (3:2) a první čtvrtinu dlouhodobé části zakončil devítibrankovou kanonádou s Děčínem (9:1).

Mohutný rozlet nedělního soupeře dobře sledoval i trenér táborského HC Tomáš Matušík: „K utkání odjedeme s pokorou. Rozhodně si nemůžeme myslet, že bychom měli být jeho favority. Čeká nás úplně jiný Klášterec, než jaký jsme porazili v prvním zápase," varuje kouč Jihočechů. Aktuální tabulkový rozdíl mezi oběma celky umazává i výhoda domácího prostředí na straně soupeře. „Venku pro nás zatím nebyl ani jeden zápas jednoduchý. Snad jen v Sokolově jsme měli více klidu, protože jsme domácím brzy odskočili. A v Klášterci to bývá tradičně nepříjemné. Na druhou stranu ale věřím, že mužstvo udělá všechno pro to, abychom uspěli. Když už musíme v neděli večer takhle cestovat, tak ať jsme veselí," usmívá se Tomáš Matušík.

Těšit ho může současný stav kádru. Do přípravy už se zapojil i uzdravený útočník Filip Kolomý. Poprvé by se měl navíc objevit v modro-bílém dresu navrátilec z Písku Jan Kanov.