Fyzickou kondici interligové hráčky nabírají zatím bez nového trenéra Vladislava Jordáka, který tým převezme oficiálně až 15. srpna. „Všechno proběhlo hrozně narychlo a ještě jsem se ani nestihl s hráčkami setkat. Vypracoval jsem alespoň tréninkový plán a podle něho teď holky trénují," popisuje aktuální situaci kouč Jordák.

Vedení píseckého klubu ho oslovilo teprve necelý týden před zahájením letní přípravy. „Sešli jsme se s píseckými činovníky jen krátce. Nabídku jsem přijal okamžitě, neváhal jsem ani chvíli. Vše ale proběhlo tak rychle, že jsem si ještě nestačil srovnat pracovní ani rodinné záležitosti, a nemohl jsem se tak naplno zapojit do práce v novém klubu," vysvětluje Vladislav Jordák pozdější datum svého nástupu.
Se samotnými hráčkami se ještě osobně nesetkal a zatím je poznává jen na dálku. „Dokonce jsem si kvůli tomu zřídil facebookový profil, ačkoliv jsem zapřisáhlý odpůrce sociálních sítí," usmívá se Jordák.

Sociální síť mu nicméně pomohla s novými svěřenkyněmi navázat první kontakt a na dálku je pozdravit. „Už jsem takto poznal všech čtyřiadvacet holek a mám představu na jakých postech hrají," říká nový trenér.

Jordák ví, že kádr opustily dvě klíčové hráčky Magdalena Svobodová a Sára Kovářová. Právě Kovářová, která patřila mezi nejlepší střelkyně soutěže, převzala po skončení poslední sezony z rukou prezidenta Českého svazu házené Radka Bendla cenu pro nejužitečnější hráčku interligy. „Vím, že obě holky byly výborné střelkyně a s nimi odejde nějakých dvěstě padesát gólů, což je docela rána. Já se ale na práci se současnými hráčkami moc těším. Zvlášť když mám reference, že poctivě makají," vnímá píseckou realitu Jordák.

Házenkářky Písku mezi sebou přivítaly také několik nových tváří. Z Plzně přichází na jeden rok Tereza Šroubková, Kristýna Kubišová a Linda Galušková.

Příští sezonu stráví v týmu také Michaela Součková, která hrála naposledy ve Slavii Praha, a mohla by nahradit Sáru Kovářovou.
Zcela novou tváří je brankářka Kristýna Neubergová z pražské Slavie.

Jordák se dosud věnoval v Třeboni mužům a nejmenším žáčkům, z práce s ženským celkem přesto obavy nemá. „Mám informace od trenérů Slavíka a Horáka, že holky dřou a mají chuť. Co víc si může trenér přát. Nejdůležitější pro mě bude vědomí, že holky odevzdávají maximum, co v nich je. To pro mě bude zadostiučinění," očekává od angažmá v novém působišti Vladislav Jordák.