„Nešlo čekat dál a situace se už musela řešit. Mrzí mě, že nám nebylo umožněno dohrát naše soutěže, ale pokud říkáme všichni, že je zdraví v tuto chvíli jednoznačně na prvním místě, musíme se tím stejně jednoznačně řídit i v našich rozhodnutích,“ vysvětluje rozhodnutí VV FAČR předseda asociace Martin Malík.

Třetiligoví fotbalisté, včetně hráčů Písku a Táborska, už si v aktuální sezoně zápas o body nezahrají, přesto ještě není úplný konec. Především Táborsko nyní musí čekat, zda budou dohrány dvě nejvyšší profesionální soutěže. Pokud ano, mají naději na postup, protože platí průběžné pořadí k 8. dubnu. Mezi profesionály se však dostanou pouze tehdy, když na sestupových příčkách FNL bude figurovat alespoň jeden český celek.

„Veškeré mistrovské a pohárové amatérské soutěže se plošně na celém území ČR ukončují ke dni 8. dubna 2020. Konečné pořadí zůstává podle stavu ke dni 8. dubna 2020. Pokud dojde ze strany LFA k dohrání profesionálních soutěží, bude zachována směrem k ČFL a MSFL, prostupnost týmů. Kluby nepostupují a nesestupují vyjma případů stanovených Rozhodnutím. Pravidla pro doplňování soutěží se použijí v souladu se Soutěžním řádem,“ stojí v prohlášení VV FAČR.