V královské třídě KZ2 se na start postavila pouhá sedmička jezdců. První dvě finálové jízdy ovládl Dominik Javůrek (17 let), až ve speciálně bodovaném superfinále se musel sklonit před svým největším rivalem Jakubem Kadlčákem.

Kvalifikaci vyhrál Kadlčák, ale do prvního finále vypálil nejlépe Javůrek. „Oba jsme trochu pokazili start, ale já měl přece jen o něco lepší," usměje se. „Potom jsem si spíše hlídal první místo a jel tak, abych trochu pošetřil gumy," řekl k první jízdě.

Na okruhu v Písku je právě start mimořádně důležitý. „Ale to je na všech tratích," namítne Javůrek. „Start rozhoduje o průběhu celé jízdy. Jestli budete šetřit gumy, nebo budete tahat po celý závod, co to jde," usměje se.

Kadlčák na Javůrka útočil především v závěru jízdy poměrně intenzivně. „Ke konci to bylo docela drsné. Trošku jsem měl v závěru problém s pneumatikami a měl jsem honičku, abych se nedostával do smyku."

Přestože v Písku Javůrek dvakrát vyhrál, na případný boj o titul v závěrečném závodě ve Vysokém Mýtě mu to nestačilo. Mistrem republiky už je před posledním kláním Kadlčák.

Sedm jezdců na startu hlavní třídy mistrovství republiky, to je zoufale málo. „Je to horší a horší. Co k tomu říct," jen pokrčí rameny. „Jezdíme také mistrovství Slovenska, kde jezdí podstatně více jezdců a závody jsou lepší," připustí.

Motokáry bývají základem pro kariéru automobilových závodníků. Tak dalece ale zatím mladý pilot ze Smiřic u Hradce Králové neuvažuje. „S tátou jsme o tom přemýšleli, ale další plány zatím nemáme. Motokáry nás baví. Je to výborná zábava," ujistí.

Výsledky MR v Písku: KZ2 – I. jízda: 1. Javůrek, 2. Kadlčák, 3. Stříteský, II. jízda: 1. Javůrek, 2. Jílek, 3. Stříteský, superfinále: 1. Kadlčák, 2. Javůrek, 3. Jílek.
Školní 50: 1. Huráb, 2. Matějka, 3. Svoboda. Baby 60: 1. Skřivan, 2. Lexmaul, 3. Sonkin. Mini 60: 1. Staněk, 2. Šusta, 3. Bečička. Easy kart 60: 1. Antoš, 2. Knopp, 3. Czintula. Rotax 125 Max: 1. J. Běžel, 2. Běžel, 3. Bareš. Rotax 125 Junior Max: 1. Netiagovskij, 2. Müller, 3. Galáš. OK Junior: 1. Kouřil, 2. Belhocine, 3. Korený.