Do svého domovského stánku v Kvapilově ulici pozve své příznivce poprvé v neděli 10. března. Právě v tento den měli fanoušci zakusit pohodlí nové kryté tribuny na východní straně stadionu. Na její zpřístupnění si ale s největší pravděpodobností počkají až do následujícího domácího střetnutí s Třincem, které se hraje u Jordánu o tři týdny později.

Změnu časového plánu realizace zapříčinilo čekání na sedačky, kterými má být tribuna, resp. její vybudovaná první část pro více než čtyři stovky diváků osazena. Potvrdil to výkonný ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub.
„Na základě vypsaného výběrového řízení jsme se rozhodovali mezi několika dodavateli a celá záležitost se tím pádem protáhla. Každopádně věřím, že do zápasu s Třincem všechno stihneme a tribuna bude připravená,“ vysvětlil.

Právě sedačky pro novou část sportoviště zahýbaly i původním finančním pokrytím výstavby tribuny, které je vyčísleno na 10 milionů korun. Zadavatelé musejí vytáhnout z kasičky o 200 tisíc korun víc, což zmiňuje i František Dědič, městský zastupitel, který má na starosti technický dozor nad výstavbou stadionu na „Kvapilce“.
„Co se týče sedaček, snažili jsme se vejít do plánovaného rozpočtu, hledali jsme všechny možnosti, ale prostě to nebylo v našich silách,“ poznamenal.

Podle Františka Dědiče má opožděné zpřístupnění východní tribuny ještě jeden logický důvod.
„Jedná se o položení umělé trávy na přístupové cestě k ní, což vyžaduje nutné terénní úpravy. Počasí nebylo nepříznivější, podloží je nasáklé vodou a nebylo by rozumné, abychom nechali diváky jít na tribunu blátem. Asi by nám moc nepoděkovali,“ dodal s úsměvem.

Žádné další komplikace stavbaři řešit nemuseli. „Finalizují se práce v interiéru sociálního zařízení a všechno potřebné by mělo být nejpozději v příštím týdnu hotovo,“ přislíbil František Dědič.

Jak podotkl Josef Holub, přípravu na start jarních bojů finišující práce na tribuně nenarušily.
„Na stadionu se zatím netrénovalo, i vzhledem k dosavadnímu počasí. Na plochu by měli hráči vyběhnout až v tomto týdnu, aby si na trávník před prvním mistrákem ve Vítkovicích zvykli,“ upřesnil výkonný ředitel klubu FC MAS Táborsko.