Přesto strakonický patriot nechyběl na úvodním závodě mezinárodního mistrovství republiky hlavní třídy MX1 v Kaplici. „Loňskou sezonu jsem promarodil a vůbec jsem se nesvezl. Teď mě to zase trochu chytlo. Baví mě to a závodění si užívám,“ tvrdí. „Kaplice je na úvod sezony náročná trať. Nešel jsem naplno do těch nejtěžších skoků, na kterých jsem ztrácel,“ připustil v cíli letošního prvního závodu.

V silné konkurenci obsadil v první jízdě šestnáctou příčku. „Hned krátce po startu jsem upadl a pak jsem si ještě jednou zašlápl motorku,“ podotkne. Ve druhé jízdě skončil třináctý a celkově v závodě čtrnáctý. „Do patnáctky je reálné jezdit a nějaké body získávat. Ale o ty mě skutečně až tolik nejde. Chci se hlavně dobře svézt,“ ujistí.

Podle předběžného plánu by Čadek chtěl absolvovat kompletní seriál mistrovství republiky. „Ale teprve uvidíme, jak mě to bude bavit,“ zdůrazní. „Fyzicky se cítím dobře. Už se mi ale nechce tolik riskovat, takže jedu opatrně. To však už mezi rychlými mladšími kluky nejde, takže na přední příčky nepomýšlím,“ připouští.

Do Blanské kotliny dorazilo v hlavní třídě pouhých třiadvacet jezdců. „Bohužel je to obrázek práce Autoklubu. Podle mě je nešťastné zařadit první závod sezony do Kaplice, kde je nejtěžší trať v republice. Závodníci sem nechtějí jezdit ani v létě, když jsou rozjetí. Natož teď po zimě.“

Kromě mistrovství republiky pojede Čadek ještě kompletní krajský přebor, který startuje v sobotu 21. dubna v Pacově, a bude se nadále podílet i na vývoji motocyklu VM. Věnovat se bude stále také trenérské práci. „Pracuji hlavně s kluky Janoutovými, kteří se vydali svou cestou. Mají italskou licenci, závodit budou v italském šampionátu a západní zóně mistrovství Evropy. Jedou dobře a daří se jim. Momentálně patří k největším talentům českého motokrosu. Jsem rád, že s nimi mohu pracovat. A také mě těší, že to jde i jinou cestou než pod Autoklubem. Tam se to zvrhlo v něco, co my absolutně podporovat nechceme,“ zdůrazní.