Utkání s Nizozemskem komplikovalo počasí. „Chorvatský rozhodčí zápas přerušil,“ vysvětlovala ředitelka organizačního výboru Hana Korčáková. Nejprve pro déšť, pak viděl na horizontu pár blesků… V průběhu úvodních směn český tým jasně dominoval. „Vedeme devět nula, jsme spokojení,“ přikyvoval trenér Jaroslav Korčák.

Vojtěch Buchner a Petr Kruntorád
Mazáci se vyřádili. Mladým softbalistům nezůstal na hlavě ani vlásek

Přerušení se nehodilo nikomu. Místo vylepšení počasí přišlo jeho prudké zhoršení. Objevil se silný vítr, hustý déšť kropil antuku a trávu Žraločí zátoky. Ani tak ale vrchní rozhodčí zápasu nesáhl k ukončení.

Po obloze nelétaly softbalové míče ale blesky. A hlavní rozhodčí Chorvat Tomislav Ozimec z Chorvatska vyhlásil už potřetí „jen“ přestávku.

„Hráči ať odejdou do šaten, počkáme,“ vzkazoval.

Oba týmy na konečný verdikt nepočkaly. Nizozemci odešli z dugoutu. A tím pro ně dlouhý červnový večer v Ledenicích skončil.

„Nepočkali, prohráli kontumačně,“ vysvětlovala těsně před půlnocí Hana Korčáková. Český tým tak pokračuje v turnaji, který vyvrcholí v sobotu finálovými zápasy.

„Na finále, které začne v pět odpoledne, už mohou i diváci,“ potvrdila prezidentka pořadatelského klubu. „Vstupenky si ale nezakoupí na místě, jsou v předprodeji na stránkách softbal.cz,“ doplnila.

O co se bude v sobotu odpoledne v Ledenicích hrát?

Ve 14.00 o nic menšího než o evropský bronz a od 17.00 o zlato. „Čtyřikrát jsme obhájili, věříme, že se po povede i popáté.“