Cesta k němu byla nesmírně zajímavá. Závod provázelo velmi přísné posuzování ze strany rozhodčích a řada pokusů uvízla v sítích jejich posuzování jako neplatná. Stejné to bylo také s prvními dvěma vrhy Martina Dvořáka. V jeho dalších čtyřech pokusech už se ale měřilo a každý z nich přinesl zlepšení o pár centimetrů. Ten úplně nejdelší si český reprezentant schoval na poslední šestou sérii. Poprvé v kariéře dokázal poslat své náčiní za sedmimetrovou hranici a výkonem 7,05 metru vylepšil vlastní český rekord o půl metru.

A pak už nastalo nervydrásající čekání na následné vystoupení řeckého koulaře Tsiatase, jenž do té doby neměl jediný platný pokus. „Když se v rukách rozhodčích objevil šestý červený praporek, vyhrnuly se mi slzy do očí," popisuje Martin Dvořák okamžik bronzového štěstí.

S vytouženým pobytem na stupních vítězů se dostavil ještě jeden velice radostný moment. „K medailím se zároveň rozdávali takoví červení plyšoví dráčci, kteří jinak nejdou nikde sehnat. Moje sestra Deniska si ho hrozně moc přála, takže jsem měl obrovskou radost, že jí ho můžu přivézt," usmívá se úspěšný závodník, jehož na tuzemské atletické scéně váže klubová příslušnost k teplické Nole a domácí TJ Vodní stavby Tábor.

Dodejme, že Martin Dvořák  se na evropském šampionátu ve Swansea představil i v hodu diskem, kde nakonec obsadil pátou příčku za výkon 19,77 metru.