Letošní šampionát se mohl pochlubit historicky nejvyšší účastí, a hlavně v mládežnických kategoriích je stále těžší se prosadit na přední příčky. O to cennější jsou úspěchy, které si Táborští ze severu odvezli. Tím vrcholným se stal titul mistra republiky v hlavní kategorii pro Lukáše Červenku.

Výčet a hodnocení výkonů závodníků od Jordánu v jednotlivých kategoriích si vzal pod patronát trenér E.ON Triathlon Teamu Michal Háša.

KATEGORIE 10-11 LET
"Svým 4. místem nás mile potěšila Kateřina Dvořáková. Skvěle si vedli i stejně staří chlapci. Nakonec druhý Jakub Dohnal a třetí Ondřej Kozojed patřili mezi favority. K titulu oběma chyběl kousek, který ztratili hned v chumlu na startu běžecké části. Skvělé 10. místo si připsal Matěj Homola."

KATEGORIE 12 - 13 LET
"Desáté místo Nikoly Korousové a dvanácté Natálie Stuchlíkové odpovídá jejich současné formě. Skvěle se na závod vyspal Jakub Homola. Jeho 4. místo a hlavně výkony v obou disciplínách ukazují, že jde strmě vzhůru. Povedený závod zažil i desátý Jan Žirovnický."

KATEGORIE 14 - 15 LET
"Velká favoritka na titul Kateřina Mičková po zdravotních problémech neměla svůj den a skončila zklamaná těsně pod stupni. Robert Kostlán se na tartanovém oválu necítil ve své kůži a bral „až“ páté místo. Jako lev bojoval Martin Kozojed, který se svým třetím místem mohl být spokojený." Dobrý výkon předvedl i desátý David Korous.

DOROST
"Stabilní výkonnost potvrdil Jiří Stuchlík. V plavecké části si špatně spočítal bazény a finišoval o 50 m dříve, což ho stálo nový osobní rekord. Po součtu disciplín mu patřila konečná sedmá příčka. Po operaci a dlouhém tréninkovém výpadku se vrací (9. místem) veliký běžecký talent Michal Macháček."

JUNIOŘI
"Nový osobní rekord si v bazénu připsal Jan Vosejpka. Po součtu se solidním během z toho bylo 5. místo."

MUŽI 40-49 LET
"Další bronz do své sbírky získal Martin Korous. Martina potěšil nový osobní rekord v plavecké části. Nakonec byl i nedaleko stříbra."

ELITE
"Po náročném soustředění na Kanárských ostrovech se nechal zlákat na jablonecký šampionát i Lukáš Červenka. Po plavání figuroval na 2. místě, rozhodující byl však poměrně slušný náskok na jeho lépe běhající soupeře. Na atletickém stadionu šel do závodu s klidnou hlavou a rozběhl dle svých možností. Soupeři vědomi svého hendikepu tlačili na pilu, což se jim stalo osudným a začali tuhnout. Lukáš si odstup s vypětím všech sil pohlídal a v cíli se mohl radovat ze svého prvního titulu."

Dodejme, že v hodnocení klubů, které rovněž spadalo do rámce mistrovství ČR, získal E.ON Triathlon Team bronz.