Jedná se o úsek z Kladrub na Chýnov v místě, kde se podjíždí železniční trať.

V pondělí 31. října 2022, jak již Deník informoval, řidič fabie podle policejní mluvčí Martiny Joklové nezvládl projetí levotočivé zatáčky. Vyjel vpravo mimo silnici, kde auto čelně narazilo do pilíře viaduktu. Při nehodě vážným zraněním podlehl řidič i jeho spolujezdkyně, oba seniorského věku.

Auto na Táborsku narazilo do viaduktu. Nepřežil řidič ani spolujezdkyně.
Auto na Táborsku narazilo do viaduktu. Nepřežil řidič ani spolujezdkyně

Obdobná tragédie se odehrála 23. června 2020. "Nákladní automobil Iveco s návěsem z dosud neznámé příčiny uvedl řidič do smyku a následně jej položil na pravý bok. Následoval náraz kabiny do pilíře mostu a tím došlo k devastujícímu zranění obou osob v kabině automobilu," uvedla tehdy policie s tím, třiadvacetiletý řidič ani jeho třiačtyřicetiletý spolujezdec nehodu nepřežili.

Při tragické nehodě kamionu zemřeli dva lidé.
VIDEO: Při nehodě kamionu s kuřaty u Chýnova zemřeli dva lidé

Na stejném místě také v minulosti havarovali slovenští herci. Měli však větší štěstí. K nehodě došlo 14. dubna 2000. Řidič služebního bavoráku tehdejšího ministra kultury Slovenské republiky a známého herce Milana Kňažka se uhýbal náklaďáku a vjel do svahu. Tento manévr asi celé posádce zachránil život. S Milanem Kňažkem cestovali ve vozidle další dva slovenští herci Milan Lasica a Marián Labuda. Právě Labuda při autonehodě utrpěl těžší zranění v oblasti pánve, Milan Kňažko a Milan Lasica se zranili lehce.

Podle řidičů se jedná o velice nebezpečné místo. "Jede se z kopce a najednou silnice jakoby zmizí a je zde prudká levotočivá zatáčka. A kdo to tam nezná, tak ho to svádí jet jakoby rovně, i když jsou tam šipky. Silnice je totiž lemovaná stromy, které pokračují rovně, ale ta silnice uhýbá," popisuje záludnost zatáčky pod viaduktem jedna z řidiček.