Tragická nehoda se stala na silnici II/154 z Byňova na Nové Hrady. "Řidič osobní Alfy Romeo pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost, vyjel vpravo mimo silnici, bočně narazil do stromu, který ho odmrštil na další strom, do kterého auto narazilo čelně," popsal pravděpodobný průběh havárie Milan Bajcura s tím, že v autě byli tři lidé. 

Podle prvních informací, mělo dojít k nárazu vozidla do stromu a těžkému zranění celé tříčlenné posádky. Podle informací Petry Kafkové, mluvčí jihočeských záchranářů, byla k nehodě vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Trhových Svinů a aktivován vrtulník Letecké záchrané služby z Bechyně. "Při příjezdu na místo záchranáři nalezli dva mladé muže, bohužel již bez známek života, oba zemřeli bezprostředně po nárazu na těžká mnohačetná poranění. Třetí mladík ještě vykazoval známky života, ale jeho zranění byla natolik vážná, že i u něj došlo k selhání základních životních funkcí. Záchranáři zraněného muže ještě několik desítek minut resuscitovali, ale i přes veškerou vynaloženou snahu zdravotníků, mladý muž svým zraněním podlehl, přímo na místě nehody," řekla Petra Kafková. Milan Bajcura doplnil, že šlo o letošní nejtragičtější nehodu na jihu Čech.

Zpráva o tragické nehodě se rychle rozšířila, na místo proto byli povoláni krizoví interventi, aby poskytli první psychickou pomoc rodinám a osobám, zasaženým náhlou ztrátou blízkého člověka. Vyšetřování nehody si převezmou kriminální policisté. 

Silnice II/154 bude po dobu vyšetřování nehody nejméně uzavřena zruba do půlnoci. Policisté provoz směřují na objízdnou trasu, osobní auta projedou přes obec Štiptoň.