Veselský obchvat potřetí

Veselí nad Lužnicí – Veselský obchvat si během týdne připsal třetí nehodu, sedm zranění a jeden vyhaslý život. Dnes krátce před polednem se jako přes kopírák zopakovala nehoda na svinenské křižovatce. Naštěstí bez úmrtí, i když pro řidičku z fabie musel přiletět vrtulník letecké záchranné služby. „Je to obdobná nehoda jako v neděli  jen s rozdílem, že řidička přejížděla hlavní silnic v opačném směru, tedy od Svin do Veselí nad Lužnicí. Vjela do cesty dodávce, která přijížděla od Tábora ve směru do Českých Budějovic," upřesnil průběh srážky mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek. Žena středního věku utrpěla závažné poranění, muž z dodávky lehké. Příčinou se jeví nedání přednosti v jízdě.

Úspěšná čistka drogového podsvětí

Veselí nad Lužnicí – Policii se podařilo vypátrat, zadržet a obvinit pět mužů ve věku od 22 do 34 let, kteří zejména ve Veselí a blízkém okolí distribuovali drogy, pervitin a marihuanu. Těmito drogami zásobovali několik desítek osob. Čeká je soud, případně až trest odnětí svobody.

Nezvaný host se ubytoval v cizím pokoji

Tábor – Kdosi překonal oplocení chatařské oblasti Jitřenka v Měšicích. Vybral si jednu z chat a v ní se ubytoval. Podle zjištění ale nic neodcizil, jen poškozením chaty a plotu způsobil škodu minimálně tisíc korun. Po pachateli policie pátrá. Informace jí můžete volat na linku 158.

Vyzráli na hledaného nenechavce

Nasavrky - Na případu trestné činnosti se ukázalo, že pracovníci zásahové jednotky táborské bezpečnostní agentury T – security mají tak zvaně za ušima. Když se večer ozvala zpráva, že ve střeženém soukromém objektu v Nasavrkách mají narušitele, pěkně ho doběhli. Když dorazili na místo, nezvaný host nerušeně zkoumal útroby objektu. Muži z agentury se s ním nechtěli pošťuchovat uvnitř, aby majiteli přetahovanou nezpůsobili ještě větší škody, tak je napadla lest. Pod rozbité okno položili mobil, jemuž zapípala zpráva. Zlodějíček zpozorněl a našel návnadu. Jenže si spíš myslel, jaké má štěstí, že tu majitel nechal i mobil. Přepočítal se. Na policejní služebně, kterou musel vyměnit za vyhlédnutý rekreační objekt, na něj i prasklo, že je celostátně hledaný.