U stromu, kam auto s posádkou narazilo, hořela také první svíčka. Obyvatelé obce stále nemohou uvěřit tomu, co se stalo. "Znal jsem osobně všechny tři muže. Řidič byl synem místního hospodského, bydlel tady kousek a nechal po sobě dvě malé holčičky. Ti dva spolucestující tady byli na chatě. Jeden z nich byl myslím z Budějovic. Je to strašná tragédie," nemohl přes slzy mluvit jeden z místních obyvatel.

Nehoda se odehrála krátce před půl osmou hodinou večer na téměř rovném úseku úzké silnice vedoucí podél rybníka. "Byla to hrozná rána. Auto kouřilo a nikdo z něj nevystupoval. Se synem jsme hned běželi na místo volali jsme záchranku. Jeden muž vypadl z auta, dva další muže jsme jsme vytahovali, ti už byli mrtví. Jeden spolujezdec ještě žil, ale chyběla mu část tváře, nakonec i přes naší snahu a resuscitaci bohužel zemřel také," popsal Deníku muž, který byl na místě nehody první.

Havarované osobní auto se stalo němým svědkem tragické nehody z 5. dubna 2022 u Staňkovského rybníka, při které vyhasly tři životy.
Podívejte se na nejtragičtější nehody na jihu Čech

Přestože záchranná služba dorazila během několika minut a přiletěl i vrtulník, nikoho z účastníků nehody už se zachránit nepodařilo. "Záchranáři na místě nalezli tři zraněné muže středního věku, bohužel, již bez známek života. U všech při střetu došlo k těžkým mnohačetným poraněním neslučitelným se životem. Zasahující lékaři tak u nich museli konstatovat smrt," přiblížila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová.

Nikdo z posádky nebyl podle přímých svědků nehody připoutaný. V obci se také spekuluje o možném vlivu alkoholu, vše ale ukáže až následné policejní vyšetřování. "Přesný průběh nehody i to, zda zde navíc sehrál tragickou roli alkohol či nepozornost, budou zjišťovat kriminalisté z Jindřichova Hradce," doplnil policejní mluvčí Jiří Matzner.