Pro dobrotu na žebrotu - tak by se dal shrnout případ ženy, která požádala redakci Jindřichohradeckého deníku o pomoc. "Pořídila jsem si náušnice, které byly zhruba 1,5 centimetru velké, s velkým tyrkysovým kamenem uprostřed a malými safíry kolem dokola. Uložené byly v modré sametové krabičce s bílým vnitřkem. Měly sloužit jako vánoční dárek, ale přišla jsem o ně," posteskla si.

Žena, která náušnice ztratila, nabízí případnému poctivému nálezci odměnu ve výši jednoho tisíce korun.

Náušnice mohl kdosi najít v ulici Nádražní poblíž budovy policie. Majitelka náušnic totiž byla svědkem dopravní nehody, při které se u křižovatky u policie srazila dvě auta. "Jedno auto vypadalo docela jako harmonika a ozývalo se z něj kvílení. Přiběhla jsem k němu a vytáhla brečící děvče, které jsem převedla na protější chodník do bezpečí. Z auta vycházelo hodně kouře," popisuje žena, která má zdravotnické zkušenosti. Než děvčátko uklidnila a vydala se zpátky k autu, začali pomáhat i další lidé, kteří zavolali záchranné složky.

V noci na čtvrtek z neznámých důvodů auto skončilo v rybníce v obci Vydří na Jindřichohradecku. Řidič na následky zranění zemřel.
OBRAZEM: U Vydří auto v noci skončilo v rybníku, řidič zemřel

"Po nějakém čase jsem ale zjistila, že u sebe nemám své koupené náušnice. Prošla jsem tedy celou trasu a všechny zastávky zpět, navštívila jsem policii, hasiče a účastníky nehody, ale náušnice nejsou," lituje.

Pokud by tedy někdo výše popsané šperky, zamýšlené jako vánoční dárek, nalezl, může kontaktovat redakci Jindřichohradeckého deníku na e-mailu adam.hudec@denik.cz nebo na telefonu 602 667 649.