K nehodě došlo 16. června kolem poledne v Dačicích na Jindřichohradecku v ulici Pivovarská, na cyklostezce, která vede přes řeku Dyji. "Cyklistce, která jela na svém jízdním kole ve směru od železniční tratě, vběhl na konci mostku do jízdní dráhy z pravé strany volně pobíhající pes rasy šarpej a došlo ke střetu jízdního kola s tímto psem," přidala detaily Hana Bílková Millerová, mluvčí tamních policistů. "Po střetu upadla cyklistka na vozovku a přitom utrpěla dle lékařské zprávy těžké ublížení na zdraví s dobou léčení od 16. června do současné doby."

Davy návštěvníků nyní v Třeboni v týdnu nepotkáte. V září se tu pohybují v průběhu týdne spíše jednotlivci nebo malé skupiny.
Letošní turistickou sezonu hodnotí v Třeboni a v Hradci jako vydařenou

Na místo nehody se obratem dostavili dačičtí policisté, kteří u cyklistky provedli dechovou zkoušku na alkohol přístrojem Dräger s negativním výsledkem.

Doteď s berlemi

Zraněná cyklistka kvůli nehodě chodí dodnes o francouzských holích. "Případ těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti převzali dopravní policisté z Jindřichova Hradce, kteří v pondělí 6. září předali majitelce psa sdělení podezření. Nyní je podezřelá žena, majitelka psa, trestně stíhána dopravními policisty v režimu zkráceného přípravného řízení," dodala mluvčí s tím, že na jízdním kole vznikla hmotná škoda ve výši nejméně 1 000 korun.