Kolos projíždějící obcí od Slavonic na Novou Bystřici podle policejní mluvčí Hany Millerové zachytil nejdříve pravou částí o zeď domu č. p. 61. Potom vyjel mimo silnici a převrátil se na bok do zahrady. "Řidič, který se pravděpodobně dostatečně nevěnoval řízení, utrpěl vážné zranění a byl transportován do nemocnice," uvedla Hana Millerová.

Doplnila, že škoda na tahači značky Man s nástavbou na štěpkování dřeva přesáhla tři miliony korun a další škody jsou na domě a na zahradě.

Obyvatelé domu měli obrovské štěstí, že zrovna nikdo nebyl v zasažené místnosti. Podle starostky Starého Města pod Landštejnem Aleny Šindlerové zatím nebylo třeba jim zajišťovat náhradní ubytování. „V této části domu je nějaká koupelna. Ale nyní budu žádat na odboru dopravy, aby zde byla stanovena objížďka pro nákladní vozidla do doby, než dům posoudí statik," zmínila.

Kroupy na Táborsku. Horky
Stačilo pár minut a zahrada byla plná krup

Pokračovala v tom smyslu, že paradoxně zhruba před měsícem zde byly instalovány optické zpomalovací pruhy. "Požadovali jsme zpomalovací semafor, ale ten nám nikdo nepovolil, stejně jako ukazatel rychlosti, takže o semafor budeme znovu žádat. Auta jedoucí od Slavonic to mají z kopce a kolikrát jedou dost rychle, pak je most a za ním zúžení, kde se nehoda stala. Bylo velké štěstí, že tudy zrovna nikdo nešel," sdělila Deníku staroměstská starostka.

Na místě zasahovali jak profesionální, tak i místní dobrovolní hasiči.