Statistiku o počtu obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích, doplnila včera v noci tragická nehoda na Táborsku. U Tučap ve voze zemřeli dva mladí lidé - devatenáctiletý řidič a patnáctiletá dívka. Jejich životy vyhasly  v neděli kolem půl osmé. 

Podle mluvčího jihočeských policistů Milana Bajcury má na nehodě s největší pravděpodobností podíl vysoká rychlost a nezkušenost mladého řidiče, který v mazdě jel mezi Tučapy a Hlavňovem. "Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem. Zhruba 250 metrů za obcí z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde čelně narazil do vzrostlého stromu," upřesnil mluvčí průběh nehody. 

Na jihočeských silnicích od počátku roku vyhaslo 13 lidských životů.

Silnice z Tučap na Hlavňov a Budislav není sice příliš široká, přesto je poměrně přehledná. Starostu Tučap Pavla Nováka tak tragický následek v tomto místě překvapil. „Nehody se zde nestávají, mnohem kritičtějším úsekem je křižovatka, která je o několik desítek metrů dál. Zřejmě tam musel jet hodně rychle," zamýšlí se starosta.

V pondělí se o tragédii dvou lidí z Táborska diskutovalo na mnoha místech vesnice. Lidé se dohadovali o možných příčinách nehody a přemýšleli, jak by se dalo podobným tragédiím zabránit. „V tom mám jasno, řidičské oprávnění bych dával lidem až v důchodovém věku. To už mají většinou rozum a nikam nespěchají," netají se radikálním řešením Jiří Kozel z tučapské části Dvorce. Nakonec ho zmírnil.
„Samostatně řídit by mělo být dovoleno osobám od třiceti let, do té doby jen pod dohledem, aby člověk nasbíral nějaké zkušenosti. Po třicítce už také lidé nemají takové tendence se před kamarády předvádět, " míní Jiří Kozel.