Stalo se tak v rámci stavebních prací, kdy současně se zateplováním městských bytů se dělá i opěrná zeď. Na místě zasahovali i táborští strážníci. Podle zástupce velitele Pavla Šimka zde došlo k poškození bednění a čerstvě nalitý beton z něj následně vytekl na dva zaparkované osobní vozy.

"Opodál strážníci nalezli ukrytého dělníka cizí státní příslušnosti, který byl z události zjevně v šoku a nebyl schopen komunikovat," uvedl.

A pokračoval v tom smyslu, že strážníci na místě okamžitě učinili opatření nutná k zamezení dalších škod, dohledali vlastníka nemovitosti a také firmu provádějící stavební práce a vzápětí kontaktovali příslušné odpovědné osoby. Dále zjistili majitele obou betonem zasažených vozidel.

Podvody na internetu jsou stále častější. Ilustrační foto.
Podvod z internetu. Muž z Tábora chtěl zbohatnout, přišel o víc než 1,5 milionu

"Jedno z aut vyvázlo bez závažnější újmy a jeho majitel byl pouze nucen zajistit jeho rychlé umytí. Druhé však bylo poškozené a bylo zapotřebí ho z vrstvy betonu co nejdříve vysvobodit. Při této činnosti hlídka usměrňovala provoz v místě tak, aby byla zajištěna nejen bezpečnost silničního provozu, ale i osob, které vyprošťování vozu prováděly," doplnil Pavel Šimek.

Podle matky poškozeného majitele jednoho z aut se za pomoc myčky a vapky snad povedlo auto očistit. "Ale horší je poškození váhou betonu a kameny. Je rozbité čelní sklo, blatník, prohnuté plechy a poškozený lak. Teď čekáme na vyjádření pojišťovny prováděcí firmy," sdělila Deníku.