V nejhorší možný scénář se zvrtlo focení modelky se šelmami v německém městě Nebra. Na mladou ženu zaútočil levhart. S vážnými zraněními hlavy skončila v nemocnici. Případem se zabývá německá policie.

Modelka byla během focení uvnitř výběhu pro levharty. „Šestatřicetiletou ženu pokousal levhart při fotografování ve východoněmeckém zařízení pro zvířata využívaná v showbyznisu. Mladá žena, o které média mluví nejen jako o modelce, ale rovněž jako o milovnici zvířat, utrpěla vážná poranění hlavy,“ uvádí server BBC.

Josephine Bakerová v roce 1940. Slavná tanečnice se za druhé světové války zapojila do protinacistického odboje. Společenské styky s nacistickými důstojníky využívala k získávání informací pro odboj.
Černá perla vstoupí do Pantheonu. Francie udělí nejvyšší poctu umělkyni Bakerové

Německý bulvární list Bild napsal, že zraněnou ženou je Jessica Leidolph. Podrobnosti o focení zatím nejsou známé, není jasné, kdo ho organizoval, ani pro jaké účely byly fotky pořizovány.

Krátce poté, co na veřejnost pronikla zpráva o zranění modelky, se objevily i informace o tom, že ze zařízení utekla zvířata. Ty se ale nakonec ukázaly být nepravdivé. „Oficiální místa uvedla, že širší veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí,“ píše BBC.

I skrze stádo ovcí lze poslat vzkaz.
VIDEO: Farmář poslal tetě dojemný vzkaz do nebe. Stal se hitem internetu

Zařízení, v němž k neštěstí došlo, je domovem, kde dožívají divoká zvířata dříve využívaná v showbyznisu. „Podle webových stránek domova se jeho zvířecí obyvatelé objevují ve filmu, televizi i reklamě, od seriálu Hra o trůny, až po upoutávku na automobily BMW. Levharti Troy a Paris, v jejichž výběhu se incident odehrál, se měli objevit v reklamě na plazmové televize,“ uvádí BBC.

Podle tamního okresního úřadu proběhla tento měsíc v zařízení veterinární kontrola, při níž odborníci prověřili životní podmínky zvířat i úroveň zabezpečení. Organizace zabývající se právy zvířat Peta reagovala na celou událost výzvou, aby velké šelmy mohly být drženy pouze v certifikovaných záchranných centrech, kde by nemohly být zneužity ke komerčním účelům.