Pátek 4. BŘEZNA

*18 hodin, Bechyně

ZO Českého svazu ochránců přírody ve spolupráci s bechyňskými základními školami zvou všechny na výstavu "Poznáváme a chráníme přírodu". Na vernisáži jsou k vidění díla fotografa Jana Jindry.

SOBOTA 5. BŘEZNA

* 9 hodin, Soběslav
Druhým dnem pokračuje v kulturním domě veletrh kreativního tvoření a zároveň nápadů pro děti i dospělé Kreativ Soběslav na téma jaro a velikonoce. Také dnes vás až do 18 hodin čekají workshopy, dětské dílničky, malování na obličej, prodej od autorských módních návrhářů, módní doplňky, prodej přírodní kosmetiky, mýdel, k dispozici budou cukrářské potřeby. Chybět nebude profesionální kadeřnice a vizážistky a další bohatý doprovodný program. Vstupné pro dospělé je 40 Kč, senioři zaplatí 10 Kč. Děti a lidé se zdravotním handicapem mají vstup zdarma.

*11 hodin, Tábor
Dvě šelmy z táborské zoo budou slavit narozeniny. Jak zatočí se speciálním dortem se můžete přesvědčit v 11 hodin, kdy ho spořádá pětiletý tygr Rocky, a ve 14 hodin se do něj pustí šestiletá levice Elsa.  

* 13 hodin, Tábor
Neobvyklá muzejní kostýmovaná prohlídka starobylé radnice a sklepení začíná ve 13 hodin před budovou Staré radnice na Žižkově náměstí. Spolu s dobově oděnou průvodkyní navštívíte impozantní gotický sál staré radnice. Následně se vydáte na dobrodružnou cestu středověkým podzemím a na cestu si budete svítit lucerničkami. Výprava slibuje nevšední zážitek především rodinám s dětmi.

* 14 hodin, Dolní Hořice
SDH Dolní Hořice zve příznivce heligonek na setkání heligonkářů. To se uskuteční od 14 hodin v kulturním domě a vstupné vás vyjde na 90 Kč.

* 14 hodin, Bechyně
Přiveďte děti na maškarní odpoledne plné her, soutěží a zábavy s Divadlem U plotny. Dovádět mohou od 15 hodin ve velkém sále kulturního domu. Vstupné je 40 Kč.

* 14 hodin, Stádlec
Na zdejším dětském karnevalu, který pro děti pořádá sbor dobrovolných hasičů, nebude chybět šašek Bumbác s pomocníkem a připraveno je mnoho soutěží o hezké ceny. Karneval se koná v Hospodě U Kyriánů a děti mají vstup zdarma.

* 14 hodin, Padařov
O dětský karneval nebudou ochuzeny ani padařovské děti. Na jejich veselení od 14 hodin v místním hostinci pak naváže ve 20 hodin námořnický bál. Hrát bude Duo Anděl.

* 16 hodin, Malšice
Pokud se vám zdá, že o sexu ještě nevíte úplně všechno, tak vám k novým znalostem pomůže známý sexuolog Radim Uzel. Ten dnes přijede do kulturního domu s pořadem O sexu převážně nevážně. V něm zábavnou formou vypráví scénky ze své lékařské praxe. Povídání je protkané písničkami, humorem a básněmi v podání písničkáře Pepy Štrosse. Vstupné 150, 100 Kč.

* 17 hodin, Tábor
V galerii UMAUMA začíná v 17 hodin vernisáž výstavy Nika Volfa– Informely. O hudební vystoupení se postará Vojtěch Vrtiška. Výstava potrvá do 5. května a galerie je otevřena v úterý a ve čtvrtek od 13 do 20 hodin, v pátek a v sobotu od 13 do 23 hodin.

* 17 hodin, Nadějkov
Čajovna Na stezce zve na další besedu, tentokrát s Rudou Procházkou. Téma besedy je Halič – krajinou Isaaca Bashevise Singera s Rudou Procházkou. Povídání u čaje začíná v 17 hodin v kině.

* 18 hodin, Bechyně
Pro před velikonoční, postní dobu připravil Teatr Víti Marčíka inscenaci Moravské pašije. Představení upravil Marčík osobitým způsobem – lidovou formou, jako vypravěč a loutkář. Vážné téma hraje komediant, který u všeho byl, vše viděl a díky jeho vyprávění bude i divák vtažen do tohoto příběhu. Scénu tvoří stará rozbitá Boží muka. Představení se koná od 18 hodin v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie, za vstup zaplatíte 100 Kč

* 18 hodin, Želeč
Obrazárna Špejchar Želeč zve od 18 hodin na vernisáž výstavy Václava Mezery nazvanou Dirigent kresby a Jiřího Ščerbakova, jehož výstava se jmenuje Nástupní plošina. Výstava Václava Mezery bude zahrnovat průřez dílem s důrazem na pastelové geometrické abstrakce a tušové kresby zvláštního mýtického obsahu. Výstava Jiřího Ščerbakova představí jeho grafickou tvorbu z 60. let a kresby z pařížského pobytu. Převažovat budou dosud nepublikované práce.

* 18.30, Tábor
Pátý punkový ples odstartuje v 18.30 hodin na Střelnici. Hrát budou kapely Peshata, Němá Výčitka a N.V.Ú. Vstup pouze ve společenském oděvu, číra a glády jsou povoleny. Kromě dobré muziky se těšte na různé soutěže a spoustu další zábavy.Vstupenky na ples jsou slosovatelné.

* 20 hodin, Veselí nad Lužnicí
Liberecký hudební projekt ATMO a popový zpěvák, kytarista a textař Sebastian Navrátil se představí od 20 hodin v kulturním domě.

* 21 hodin, Vlastiboř
Zdejší tělovýchovná jednota pořádá dnes večer taneční zábavu se skupinou Parkán. Přijďte se od 21 hodin bavit a tančit do kulturního domu.

NEDĚLE 6. března

* 7 hodin, Soběslav
Každou první neděli v měsíci pořádá ZO ČSCH Soběslav v chovatelském areálu burzu a chovatelské trhy. Můžete zde nakoupit nebo prodat drobné zvířectvo všeho druhu, farmářské produkty, krmiva, chovatelské potřeby, nakoupit zahrádkářské výpěstky, výrobky a pomůcky, sadbu, vykupují se zde také kožky, kůže i exotické ptactvo. Burza potrvá do 11 hodin.

* 14. 30 hodin, Tábor
Tradiční dětský karneval se zábavným programem a soutěžemi je na programu od 14.30 hodin ve Společenském centru Univerzita. Účinkuje brněnský soubor Kamarádi, vstupné stojí 40 Kč.⋌ (pec)