„Srazy se konaly vždy na jaře a pak až v srpnu. Říkali jsme si, že je to škoda a udělali loni poprvé červencový. Začalo to jako pokus vyjížďkou a skončilo takto," říká za fanoušky Petr Čapek. Chtěli by tím založit novou tradici.

„Rádi bychom propagovali město. Myslíme, že veteráni a historický ráz Tábora k sobě zkrátka patří," dodává.

Hlavní část srazu se odehraje v sobotu, kdy od 11.30 hodin vyrazí kolona do ulic Tábora. Do 14 hodin pak budou vozy k vidění na Žižkově náměstí, poté se rozjedou na zámek Červená Lhota. Od 18 hodin si pak všichni v autokempu Malý Jordán ogrilují prase a zanotují při muzice.
„Jezdili jsme na srazy, ale vždy byly rozkouskované na party, které spolu přijely, bavily se a odjely. My chceme srazy rodinné, aby byli všichni dohromady. Proto to prase. Důležité je potkat se, vyměnit si kontakty, zkušenosti i díly," usmívá se Petr Čapek.

Splněný sen

Oficiální klub zatím nezaložili. Pravidelně se ale setkávají první sobotu v měsíci na benzinové pumpě na Horkách a během roku dělají tři akce – sraz, vyjížďku a uzavření sezony s grilováním. Každý nový milovník německé automobilky je vítaný.

„Vždy se mi líbil mercedes, s nímž jezdil Bobby Ewing v seriálu Dallas. Byl to můj sen. Splnil jsem si ho v roce 2007. Pracoval jsem každý den od rána do noci. Za dva roky jsem vyjel a hledal spřízněné duše. Při rozvážení balíků jsem dal papírek s číslem Milanovi a Vlastovi za stěrače," vzpomíná na začátky Petr Čapek, který pracuje jako pošťák. Na autě miluje jeho linii, vývojovou progresivitu a trvanlivost.

„ Mám taxíka a jeden pán mi vždy říká, že jet mercedesem je jako bydlet v drahém hotelu. Vždy se tak z hospody těší," dodává Milan Zajíc.

David Peltán