V pátek 4. května od 17 hodin budou v Městském muzeu v Bechyni zahájeny hned tři výstavy - Loutková divadla (výstava loutek a loutkových divadel z Bechyně a okolí), Bechyňská zákoutí (srovnání pohledů na bechyňská místa očima Martina Gärtnera a kněžny M. A. Q. Paarové) a Keramické kachle (výstava unikátního souboru glazovaných kachlů jako připomínka kamnářské tradice místní keramické školy).

Skupiny The 5Finger Discounts, Worldhood a Kung-Fu Girlz zahrají od 20 hodin v táborském klubu Orion. Písničkář Vladimír Merta se představí v sólovém recitálu od 21 hodin v táborském Recykle Music Baru.

V sobotu 5 května od devíti hodin bude na Žižkově náměstí v Táboře zahájena turistická sezóna. Den plný atrakcí, soutěží a kulturního programu vyplní například Ivan Hlas trio, který zahraje od 17 hodin na náměstí.

Na zámku v Bechyni se od 13 hodin koná třetí ročník Dne myslivosti s přehlídkou trubačských souborů, kynologie, sokolnictví a s programem pro děti. V táborském hostinci Crystal vystoupí od 20 hodin Karel Hynek, Iva Pazderková a Richard Nedvěd z pořadu Na Stojáka. Štěpán Kojan, frontman skupiny Keks, zahraje od 21 hodin v jistebnickém KD. Z Ničeho Nic, Qýchodu, Němá výčitka a Spank zahrají od 20 hodin v sezimoústeckém hostinci U Křivánků. Party plnou Beatles si od 21 hodin přichystal Recykle music bar.

Víkend si užijí také majitelé krásných vozů. V Moravči u Mladé Vožice mají dostaveníčko majitelé veteránů a starých strojů. K vidění budou od 10 hodin a účastníky pak čeká spanilá jízda.V Čelkovicích v Táboře se pak v 9 hodin potkají vlastníci mercedesů, kteří se vydají na cestu do Bechyně, kde se na náměstí setkají s účastníky Veteran rellye Křivonoska. Zatímco mercedesy pojedou přes Opařany zpět do Tábora a do kempu u Knížecího rybníka, Křivonoska si to zamíří do Hluboké nad Vltavou.  

David Peltán