Na Žižkově náměstí začne ve středu od 17 hodin Čertovský rej s Mikulášskou nadílkou. Naproti tomu Housův mlýn zve na letošní Čertovské rojení a Mikulášskou nadílku už o hodinu dříve. Čím se budou obě akce lišit, vysvětlila za tým organizátorů z Housova mlýna Libuše Vachová.

„I u nás odnesou zlobivé děti do pekla čerti. Krampusáků se však u nás nedočkají, naopak půjde o klasické české čerty, jak vystřižené z Ladových obrázků,“ vysvětlila zásadní rozdíl mezi oběma akcemi.

Nebudou chybět ani tematické hry, soutěže a tvořivá dílna. Závěr večera pak bude patřit promítání nové studentské pohádky Z pekla do pekla od mladého režiséra Daniela Habrdy. Za vstup na Čertovské rojení zaplatíte 150 korun.

Vstup na Čertovský rej na Žižkově náměstí je oproti tomu zdarma. Podle Martiny Suché z odboru kultury a cestovního ruchu se děti mohou těšit na pořádné peklo.

„Na místě budou čerti v kostýmech u opravdového ohně,“ upřesnila. Kromě pekelníků se ale děti dočkají i andělů a Mikuláše. Na náměstí nebude chybět pódium s hudbou a vstupy moderátorů. Celá akce by měla trvat zhruba dvě hodiny.

Na Housově mlýně program potrvá až do sedmé hodiny večerní. „Jako konkurenci je ale nevnímáme, podobných akcí je v okolí víc,“ uzavřela Martina Suchá.