Divácky oblíbená show začne ve 20.30 hodin a vstupné činí 100 Kč. Jan Ťoupalík, Karel Pomahač a Roman Vencl v Táboře vystoupí úplně poprvé. "Stand-upu jsme se začali věnovat před třemi lety, kdy u nás v Olomouci vznikl takový společný projekt našeho divadla a divadla Tramtarie, který spočíval v tom, že jsme se jednou za dva měsíce sešli a udělali společný večer ve stylu stand-up comedy, protože jsme si to chtěli vyzkoušet a tento žánr nás zajímal. Tenhle projekt běží do dnes a vždy je o něj mimořádný divácký zájem. A nám třem se to zalíbilo natolik, že jsme se zkusili osamostatnit a vytvořit vlastní stand-up skupinu," vysvětlil Roman Vencl, jeden z trojice vystupujících.

PŘIJDE I KOUZELNÍK

Představení se dotkne jak partnerských vztahů, tak i současného společenského dění. Především však vyjde z aktuální situace a publika. Karel Pomahač jako kouzelník předvede triky s kartami, možná se dostane na nože a alkohol. Ale především zapojí publikum. "Tím se naše trio dost odlišuje od konkurence - jedním z vystupujících je totiž Karel Pomahač, jeden z nejlepších kouzelníků mikromagie v téhle republice. Rozhodně se dostane na dobrovolníky z publika, protože Karel se sám na jevišti bojí," dodal.

VŽDY ORIGINÁLNÍ

Originalitu zajistí reakce na konkrétní město i prostor. "Připravujeme se velmi pečlivě, protože každý z nás má v rámci svých vystoupení možnost reagovat na konkrétní město nebo prostor, kde ten daný večer hrajeme. Každý z nás si dopředu vybere, který ze svých výstupů bude chtít předvést a všechno ostatní už se odvíjí od aktuální nálady a především od samotného publika," upřesnil. Délku představení udávají asi devadesát minut, ale dle slov Romana Vencla to zvládli i za osmdesát minut nebo naopak až za dvě hodiny.

A proč s sebou nevozí ženy? "Protože to děláme pro zábavu a chceme se na každé naše vystoupení těšit. A to by se pak vylučovalo," uzavírá.

Akce se koná za podpory města Tábora v rámci cyklu Divadlo v podkroví.