Proč Jihočeské divadlo sáhlo po obnovené premiéře? „Je to bonusová premiéra navíc po opeře Dalibor v Boudě,“ nastiňuje Tomáš Studený. Z Ostravy si divadlo půjčilo scénu i kostýmy i některé představitele. „A tak to není tak finančně nákladné,“ vysvětluje Tomáš Studený.

Další ročník Maratonu s roztroušenou sklerózou se uskuteční 6. - 7. března.
Do MaRSu se zapojí desítky lidí z Českých Budějovic a okolí

Hlavní roli Kaliny si zopakuje Svatopluk Sem. Jeho protějšku, Róze, propůjčí hlas tentokrát Šárka Hrbáčková.

Termíny v DK Metropol
pátek 6. března od 19 h
sobota 7. března od 17 h
úterý 14. dubna od 19 h 
vstupné 240, 270 nebo 300 Kč

Hned na začátku se hlavní postava Kaliny dočká odmítnutí při žádosti o ruku Rózy, protože je chudý. „Je to příběh zatrpklého muže, který je zraněný, a tak zahořkl na celý zbytek života,“ líčí děj Tomáš Studený a pokračuje: „Snaží se všem na maloměstě dokázat, že to prolomí, vydělá peníze a bude na tom finančně stejně dobře jako ona rodina.“ Kalina prahne po pokladu. Dočká se však prozření.

„Je to silný citový příběh plný emocí. City katalyzuje vynikající Smetanova hudba,“ představuje titul dále Tomáš Studený.

Tereza z Davle vystavuje v Českých Budějovicích.
Stydím se před fotografy, říká autorka aktů Tereza z Davle

Kromě tématu lásky vás čeká i komický prvek, kterým je ono tajemství. „Během deseti minut se roznese po celém městečku, ale všichni odpřisáhnou, že to nepoví živému člověku na zemi. To je typicky česká záležitost,“ nastiňuje režisér.

Kostýmy i scéna jsou inspirované vizualitou 19. století.