Tábor

Vánoce v Táboře začínají nasvícením města a slavnostním rozsvícením vánočního stromu na Žižkově náměstí. Nenechte si ujít tuto událost 30. listopadu v 17 hodin. K rozsvícení si můžete dát vánoční punč. Vánoční koledy zahraje pražská skupina Rebel Music, známá lidovou a vánoční tematikou. Čas adventu na Žižkově náměstí navíc zpestří i vánoční trh. Ten se uskuteční 15. prosince od 9 do 18 hodin. Uvidíte ukázky vánočních zvyků, můžete nakoupit dárky či ochutnat zabijačkové pochoutky. Kromě trhu tento den vyjde i zvonkový průvod, proto si s sebou vezměte zvonečky, ať se k němu můžete připojit.

Sezimovo Ústí

V Sezimově Ústí symbolicky zahájí advent a rozsvítí výzdobu města také 30. listopadu od 16.30 hodin.

Planá nad Lužnicí

V Plané nad Lužnicí se slavnostní nasvícení města s programem a trhem s adventním zbožím uskutečni v sotou 1. prosince. Před radnicí se bude od 14 hodin odvíjet komponovaný program, ve kterém se představí žáci ze ZUŠ Sezimovo Ústí, sbor Notičky z MŠ Pohádka, Zvoneček a Skřivánek z plánské základní školy a zpěvačka Klára Kozlovská. Vánoční výzdoba se poprvé rozzáří v 17 hodin.

Bechyně

Do Bechyně přijdou Vánoce na první adventní neděli 2. prosince. Starosta Matějka rozsvítí vánoční stromek v 17 hodin. Vystoupí sbor při bechyňské farnosti a v městském muzeu od 16.30 hodin začnou adventní trhy.

Soběslav

Na soběslavském náměstí Republiky rozsvítí stromek 3. prosince v 15 hodin. Pro děti jsou připravené hry a soutěže, jako hlavní host vystoupí Petra Černocká.

Veselí nad Lužnicí

Veselští rozsvítí vánoční stromek na náměstí T.G. Masaryka v sobotu 1. prosince. Od 14 hodin již začne připravený kulturní program, světla stromu rozsvítí v 17 hodin.

Mladá Vožice

V Mladé Vožici se lidé sejdou před dvěma vánočními stromky v neděli 2. prosince. Rozsvícení se uskuteční za doprovodu žesťového kvarteta od 16 hodin. O hodinu dříve ve zdejším kostele zazní první adventní koncert.