Vychází z úspěšného koncertního projektu. Uslyšíte 19 autorských skladeb Romana Dragouna nahraných společně s B-SIDE Bandem, Komorním orchestrem Brno a Czech Ensemble Baroque Choirem. „Klíčem k výběru bylo, aby byly skladby jak pomalé, tak i rychlé,“ nastiňuje Roman Dragoun, který si splnil sen svých skladeb ve velkém angažmá. „Mám z toho velikou radost, jak se to díky skvělým aranžím Zdeňka Nováka povedlo!“ říká. Co si vysnil dál? „Nemám rád plánování. Uvidíme, co se ještě, když dá pánbůh, podaří zrealizovat,“ odpovídá.

Autorem většiny textů skladeb je dlouholetý kamarád Milan Princ, který jich Romanu Dragounovi napsal už přes 80. „Vážím si velice spolupráce s mým skvělým přítelem,“ říká a doufá: „ Celé dvojalbum je díky aranžím hodně barevné, a to byl i záměr a snad to chytne za srdce kromě mne i posluchače.“ Dvě skladby jsou na verše otce Romana Dragouna, malíře a básníka Františka Romana Dragouna.

Dvojalbum vzniklo v době koronakrize. Bylo to náročné. „Ale nahrávali jsme ve velkém studiu takže se to na štěstí povedlo,“ chválí si Roman Dragoun.

Ágnes Němečková ze Soběslavi se věnuje osvětě rodičů o právech dětí, je konzultantem na nonstop poradenské lince.
Někteří lékaři si hrají na bohy, během pandemie se to ještě zhoršilo

Album si hudebník naděluje symbolicky k 65. narozeninám, které měl 8. dubna. Potřebu bilancovat prý nemá. „Žiji v přítomnosti,“ tvrdí. Narozeninový den měl pracovní – natáčel rozhovory do rádia a televize a videoklipy. Dva klipy vzniknou na skladby Jako dým a Bárka. Uvidíte je také už 15. dubna.

Roman Dragoun a bandleader B-SIDE Bandu Josef Buchta.Roman Dragoun a bandleader B-SIDE Bandu Josef Buchta.Zdroj: Foto: Tino Kratochvíl

Co dělá Roman Dragoun o koronakrizi, když zrovna nepracuje? „Jezdím na kole, cpu se vitamíny, odšťavnuji ovoce a zeleninu, jak vysvitne sluníčko, hned se nahý natáhnu a samozřejmě doma cvičím na klávesy!“ líčí své dny muzikant. Pro něj však prý tato doba na skládání není. „Mám ale dost mate-riálu na novou sólovou desku,“ dodává.

Roman Dragoun pochází jako jeho kamarád Milan Princ z Písku. „Moje rodné město miluji a jak mohu, tak se do Písku stále vracím,“ nechal se slyšet. „Je zde úžasná příroda na kolo i pěší túry a klid!“ myslí si Roman Dragoun a prozrazuje: „Většina mých skladeb vznikla právě v Písku inspirací skvělou boží přírodou.“

Roman Dragoun
zpěvák, klávesista a skladatel
vystupoval se známými kapelami jako Stromboli, Progress 2 nebo Futurum
odehrál víc než 100 představení jako Ježíš v muzikálu Jesus Christ Superstar.