Dnes, ve čtvrtek,  od 17. 30 hodin začínají v Plané nad Lužnicí Svatováclavské slavnosti, které potrvají až do neděle a nabídnou hudbu, divadlo, výstavy, mše, jarmarky i sport. V bechyňském kulturním domě se stejný čas rozjede tradiční divadelní setkání a dílna Faustování. Do táborského Divadla Oskara Nedbala se můžete vypravit na kapelu Neřež, která tu bude pořizovat živou nahrávku na CD. Koncert začíná v 19 hodin. V jistebnickém KD zahrají od 20 hodin kapely Fousatej Hat a Volant. Táborský klubu Orion pak zve na tvrdší hudbu s kapelami Hiroshima Nightmare, Azid a KZO. V klubu Milenium si naplánovali elektronickou party Welcome to the Jungle, jíž se zúčastní například britský Dj TC.

Na sv. Václava, v pátek, začíná ve 13 hodin první ročník festivalu Holiday Continues v kempu v Doubí. Zahrají Peshata, Hodně Podně, Done and Gone či Dj jako BA2S (Chaozz) a Vego. V táborském klubu Recykle music bar koncertuje od 21 hodin kapela TOX. Na party můžete zajít do klubů MP7, Milenium či Kotnov.

V sobotním ránu bude Chýnov vonět benzínem. V 8 ráno začíná tradiční motocyklový závod do strmého vrchu. Hlavní závod se pojede ve 13 hodin, večer je pak v KD přichystaná hudební zábava. Představení mladovožického amatérského divadelního souboru VOŽIVOT se uskuteční v 19 hodin v sálu za bowlingem, soubor uvede hru Stvoření světa. V kavárně MP7 v Táboře si přijdou na své milovníci hudby let 80. a 90.

V neděli se mladovožické loutky, které pár desetiletí ležely pod prachem na půdě školy, dočkají „zmrtvýchvstání". V 15 hodin sehraje v sále za bowlingem amatérský divadelní soubor VOŽIVOT premiéru pohádky Loutky, na scénu! Strašidla už se chystají zpátky převzít nadvládu nad tajemnou zříceninou Kozí hrádek v Sezimově Ústí. Turisty vystřídají až do května příštího roku nadpřirozené bytosti. Uzamykání zříceniny s loutkovým Divadýlkem na schodech se koná od 18 hodin. 

David Peltán