Zítra můžete zažít netradiční úplněk ve Fotoateliéru Seidel v Českém Krumlově. Přijďte si prohlédnout dobově osvětlený fotoateliér za letního úplňku s výkladem kostýmovaných průvodců. Navíc zhlédnete projekci nejvzácnějších fotografií ze Seidelovy sbírky, a to přímo v zahradách musea. K tomu jsou možné i noční prohlídky ve 20.30, 21, 21.30 a 22 h.

Ve středu se Táborští rozběhnou Starým Městem, tento závod je spojený s pozvánkou na Táborská setkání, která koncem týdne obsadí celé historické centrum. Běh startuje v 16 hodin.

Ve středu bude slavnostně zahájena revitalizace trati České Budějovice – Volary. Investorem akce je Správa železniční dopravní cesty. Při slavnostním zahájení stavby budou představeny i systémy dálkového řízení železniční dopravy, které by se měly na revitalizované trati uplatnit.

V pátek by měla skončit rekonstrukce ulice Kasárenská v Prachaticích. Jde o jednu z posledních investičních, pod níž se podepíše vedení města v současném složení. Uzavírka byla prodloužena, neboť v lokalitě nebyly dostatečně zmapované vodovodní a kanalizační sítě. Zároveň také došlo k posunutí veřejného osvětlení, aby nestálo uprostřed chodníků.

Sto třicet let od svého založení oslaví v sobotu od 13 hodin Sbor dobrovolných hasičů Katovice. Na programu je ocenění členů sboru, kladení věnců i výstava techniky a zábava.

Táborská setkání otevře 
v pátek tradiční ohňový průvod v čele s Janem Žižkou, jenž se na svoje náměstí dostane kolem 21. hodiny.
O víkendu se koná Folklorní Třeboň – v pátek ji zahájí v Lázních Aurora koncert souborů z Chorvatska, Brna a Vracova, v sobotu je celodenní program na Masarykově náměstí, kde se vystřídá několik souborů z Čech i ze zahraničí. Současně je připravena i výstava Česká republika – folklorní velmoc v srdci Evropy.

V sobotu Borkovce oslaví 660 let od svého založení. Program začíná v 10 hodin státní hymnou.

Tradičnímu setkání bez bariér bude patřit sobota v Českém Krumlově. Na rozdíl od několika minulých ročníků, které zvolily za centrum setkání a doprovodného programu areál hradu a zámku, se letošní 11. ročník opět představí na náměstí Svornosti. Před budovou radnice bude během dne kulturní program, chybět nebude přehlídka výrobků chráněných dílen. Zámek ale pro handicapované nezůstane uzavřen: prohlídka speciálně upraveného okruhu zámeckých interiérů v doprovodu průvodců je i letos možná. Přichystány budou plavby na vorech po Vltavě, podzemí grafitového dolu. Nebude chybět ani prohlídka města pro vozíčkáře a zrakově postižené s doprovodem profesionálního průvodce. K dispozici budou i muzea a galerie ve městě.