PÁTEK 29. ČERVENCE

* 19 hodin, Bechyně

Na bechyňském náměstí budou už dnes otevřeny tradiční Keramické trhy. Obyvatele Bechyně, jejího okolí i hosty lázeňského města potěší večerní vystoupení Ivana Hlase a jeho kapely. Hlavní program každoroční akce vypukne na náměstí zítra (viz následující program).

SOBOTA 30. ČERVENCE

* 9 hodin, Bechyně

Přijďte se dnes pobavit do Bechyně na  tradiční Koloběžkovou Grand Prix, která  má letos své 44. pokračování. Závod je určen pro všechny věkové kategorie a prezentace začíná již v 8 hodin u hotelu Drak, kdy se přijímají přihlášky na dětský závod. Ten odstartuje v 11 hodin a vyhlášení výsledků proběhne v době od 13.30 do 14 hodin. Start hlavního závodu mužů a žen je v 15.30 hodin, vyhodnocení a ukončení závodu začne v 17 hodin.  K dobré pohodě budou hrát Ruda Vajzar, Countrio a The Gentleman.

Kromě koloběžkových závodů mají v Bechyni tradici i keramické trhy. Konají se  dnes od 9 hodin na náměstí  a zahájí je přehlídka 80 motocyklů Harley Davidson. V bohatém programu, který potrvá až do večerních hodin, se dále představí skupiny Piňakoláda, Kalandra Memory Band, Luboš Pospíšil + 5P a  Zelená pára. Chybět nebudou atrakce pro děti, pro nejmenší je nachystán koutek RC Hrošík. Vstupné na trhy se neplatí, je dobrovolné.

* 10 hodin, Tábor

Druhým dnem pokračuje v botanické zahradě výstava muškátů. K zhlédnutí je v době od 10 do 17 hodin několik  desítek kultivarů muškátů. Součástí výstavy je rovněž doprovodný prodej rostlin.  Do konce července si můžete také prohlédnout národní putovní výstavu Má vlast 2016 cestami proměn, která je volně přístupná v areálu botanické zahrady.

* 11 hodin, Tábor

Již 15. ročník keltského svátku agentury A.R.G.O. a sdružení Housova mlýna Lughnasad se koná v Housově mlýně. V 11 hodin se otevře krčma, ve 14 hodin váš čeká přednáška  Mgr. Jana Kozáka, PhD na téma Keltský Lughnasad v kontextu mýtů a rituálů. V 15 hodin proběhne první prohlídka filmové zbrojnice, zaměřená na film Mlhy Avalonu o keltském králi Artušovi, od 18 hodin vás čekají keltské hry, v 19.30 hodin druhá prohlídka  filmové zbrojnice, ve 21.30 hodin  magický keltský rituál přání, realizovaný na splavu Tismenického potoka a ve stejnou dobu se začne pouštět hudba na přání s keltskou tématikou. Tečku za akcí udělá ve 22.30 hodin průvod za svitu loučí, který se vydá  k templářskému můstku.

V neděli vezměte děti do Housova mlýna na veselou loutkovou pohádku Jak se  Jíra mlynářem stal. Vypráví o vodníkovi a statečném Jírovi, na kterého i kníže pán byl krátký. Začátek představení je v 15.30 hodin.

* 11 hodin, Tábor

Na divadlo v zahradě zavítejte do Rajského dvora  Husitského muzea na náměstí Mikuláše z Husi. Program začne v 11 hodin  a  můžete se těšit na představení Pinocchio v podání  divadelního souboru Já to jsem, ve 14 hodin zahraje soubor Dívadlo Africkou pohádku, v 15.15 divadlo Kejklíř uvede divadelní hru O kouzelné kuličce, aneb jak Vojta k šikovnosti přišel a v 17 hodin soubor Kapota pobaví hrou Ať žijí husité! O přestávkách mezi představeními hraje kapela Fylozofy jam.  V době od 12 do  17 hodin bude probíhat divadelní a výtvarná dílna. Vstupné na sobotu 40 Kč, děti do 6 let zdarma.

* 14.30 hodin, Mladá Vožice

Mladovožický amatérský soubor VOŽIVOT pořádá  od  pátku v zámecké zahradě divadelní festival VOKULE. Dnešní program začne ve 14.30 hodin a postupně se v něm představí divadelní soubory Divadlo Malvína, Ochotníci Načeradec, De Facto Mimo Jihlava a Kapota Tábor. O pohodovou hudbu se od 22 hodin postará Jana Štromská a Diana Winklerová a skupina Paperback Music.

* 15 hodin, Tábor

Asociace jihočeských výtvarníků a Husitské muzeum v Táboře zvou na zahájení výstavy Intersalon AJV 2016. Jde o 20. ročník mezinárodní přehlídky současného výtvarného umění.  Vernisáž se koná od 15 hodin v gotickém sále Staré radnice na  Žižkově náměstí. Úvodního slova se ujme akademický malíř Teodor Buzu, o hudební doprovod se na saxofon postará Kateřina Pavlíková. Výstava potrvá do 22. října.

* 18.30, Sezimovo Ústí

Přijďte si zacvičit do parku před Spektrum jógu s Míšou Klímovou, učitelkou jógy se zaměřením na harmonizující a terapeutické účinky jógy. Cvičení je vhodné i pro úplné začátečníky. Vstupné vás bude stát  50 Kč.

* 19 hodin, Dráchov

V rámci  7. ročníku letního cyklu Veselská ozvěna  zazní v kostele sv. Václava duchovní skladby v podání souboru  Musica Dolce Vita.  Vstupné je dobrovolné. Po  koncertu začne komentovaná prohlídka kostela.

* 20.30 Veselsko

Na veselské pískovně má dnes večer koncert zpěvák z Krušných hor Xavier Baumax. Začátek je ve 20.30 hodin, za vstupenku zaplatíte  99 Kč.

NEDĚLE 31. ČERVENCE

* 8.30 hodin, Tábor

Dospělí i děti jsou zváni na třetí ročník dětských závodů na horském kole Bikeclinic Cup. Akce se koná v areálu Komory, zahájení registrace v 8.30 hodin.