PÁTEK

*20 hodin, Tábor
The Plastic People of The Universe je pražská rocková kapela, která patřila mezi hlavní protagonisty československého hnutí undergroundu v letech 1968 až 1988 a inspirovala vznik mnoha dalších undergroundových kapel a zahraje ve Společenském centru Univerzity Tábor.

SOBOTA

* 7.30 hodin, Tábor
Jihočeský klub sběratelů v Táboře zve na velké jarní setkání, které se uskuteční v klubovně Domu armády ČR v Kyjevské ulici. Setkání nabídne prodej novinek a výměnu pohlednic, odznaků, etiket, bankovek, modelů, militárií a dalšího sběratelského materiálu .

* 9 hodin, Tábor
Přijďte si do domu dětí a mládeže ozdobit textil voskovkami. Vytvořit si tak můžete originální módní doplněk nebo prostírání. S sebou si vezměte obuv na přezutí, jednobarevné tričko nebo bavlněnou látku.

* 14 hodin, Stádlec
Hasiči ve Stádlci připravili pro děti na sobotní odpoledne maškarní karneval se spoustou soutěží a tombolou. Odpolednem bude provázet šašek Bumbác. Karneval se koná v hospodě U Kyriánů a děti mají vstup zdarma.

* 18 hodin, Tábor
Galerie UMAUMA zve na zahájení výstavy Jaroslava Chobota a Evy Šenkyříkové Písmo AYA. Jde o expozice kresebných obrazů na téma pralesní rostlinné bytosti smrti. Oba autoři strávili téměř rok v Peru a procestovali stovky kilometrů. Na vernisáži zahraje UMAJAM ve složení Pedram Dilmaghani, Martin Klíma a Jiří Vlažný.

* 18 hodin, Tábor
Na pětichodovou galavečeři v rámci Táborského festivalu vína 2015 můžete zajít do hotelu Palcát. Povede ji legendární vinař Miloš Michlovský.

* 20 hodin, Tábor
Koncert skupiny Schwarzprior, která se hlásí k odkazu EBM a gotické scény, je doprovodnou akcí festivalu Jeden svět 2015. Koná se v kavárně Caffe & Gallery MP7. Vstupné je dobrovolné.

* 20 hodin, Meziříčí
V hospůdce Na Kovárně se bude dnes večer tančit. Místní sbor dobrovolných hasičů pořádá druhý hasičský ples, na kterém k tanci i poslechu zahraje lidové písně z celého světa kapela Merenda. Těšit se můžete i na tombolu.

* 20 hodin, Bechyně
Také Bechyňští mohou vyrazit na hasičský ples, který pořádá místní sbor. Koná se ve velkém sále kulturního domu a k dobré náladě budou hrát skupiny Happy Band a Hartmanická muzika.

NEDĚLE

* 14.30 hodin, Tábor
V Divadle Oskara Nedbala se odpoledne objeví Červená karkulka. Loutkové představení pro děti na motivy klasické pohádky o holčičce která se vydá přes les, aby popřála babičce k narozeninám, zahraje Divadlo Ořechovka Praha.

* 18 hodin, Tábor
Další doprovodnou akcí festivalu Jeden svět 2015 je tématické literární čtení. Koná se v knihkupectví Baobab.