„Pro návštěvníky je osobní kontakt a poslech hudby v sále nenahraditelný zážitkem,“ myslí si prezident.

Prezident festivalu MHF Jaromír Boháč.Zdroj: Archiv MHFProč přelom září, října?„V babím létě ještě lidi jezdí na výlety. Důležitou roli při plánování hrály také časové možnosti umělců,“ vysvětluje Jaromír Boháč.

Pro nejisté počasí a chladné večery nemůže festival, který se snaží o podporu města, cestovního ruchu a českých umělců, nabídnout typické koncerty v Pivovarské zahradě. „Většinu koncertů tak letos odehrajeme v historickém objektu Zámecké jízdárny,“ nastiňuje plány Jaromír Boháč. Komorní večery se jako každý rok uskuteční v Maškarním sále, využité bude i unikátní Barokní divadlo pro barokní árie, varhanní koncert navštívíte v kostele Božího těla a Panny Marie Bolestné.

Spolek přátel Vítkova Hrádku nechal vytvořit pamětní desku obnovitele hradu Petra Ziegrossera a 30. května ji slavnostně odhalil předseda spolku Miroslav Kovačičin.
VIDEO: Na Vítkově Hrádku odhalili pamětní desku obnoviteli hradu

MHF podle Jaromíra Boháče sleduje aktuality kolem kulturních akcí. Prioritou je pro něj totiž zdraví umělců, štábu i návštěvníků.

KDYŽ NE LETOS, ZA ROK

Na letošní ročník již byli nasmlouvané účinkující ze zahraničí, posun jejich vystoupení do příště se povedl s tenoristou José Curou, jazzovým bubeníkem Billy Cobhamem a španělskou houslistkou Leticií Moreno, které MHF považuje za nejdůležitější. Naopak MHF použije zhruba polovinu již domluvených vystoupení českých interpretů, které se podařilo posunout na nový termín.

PŘIJEDOU ČESKÉ HVĚZDY

„I přes neúčast zahraničních hvězd čekají návštěvníky festivalu rozhodně skvělé zážitky,“ slibuje prezident MHF. Vrcholem bude závěrečný koncert klavíristy Ivo Kahánka s Českou filharmonií a dirigentem Semjonem Byčkovem. Mimo jiné zahraje letos také violoncellista Jiří Bárta, houslista Pavel Šporcl vystoupí na bachovském večeru, Jihočeská filharmonie zahraje svůj program Balada pro banditu, navštívíte koncert k jubileu kytarového virtuosa Štěpána Raka a ne- bude chybět večer filmové hudby se Severočeskou filharmonií Teplice. Poprvé ne festivalu uslyšíte varhanici Kattu. Nebude chybět ani operní galakoncert, a to českého tenoristy Pavla Černocha.

V Klášterech si s dětmi můžete užít klášterní hru.
Až tři čtvrtě dne můžete pobýt v krumlovských klášterech

Vstupenky na přesunuté koncerty nadále platí. Komu se nehodí nový termín, je vymění za vouchery do dalšího roku. Pokud jste zakoupili vstupenky na zrušené koncerty, můžete podpořit umělce a nepožádat o vrácení vstupného. Lze je vyměnit též za jiný koncert.