Nejdřív se od rána hraje fotbal, odpoledne pak začne maraton hudby a pořádný mejdan. Tak to již tradičně vypadá na festivalu Footfest v Želči. Jak uvedl jeho pořadatel Martin Janoušek, letos se pokusí dostat festival na ještě vyšší úroveň než během loňského ročníku.

„Tradiční turnaje v malé kopané doplní utkání v bumperballu, beer pongu a dalších méně obvyklých sportech. Také jsme zdvojnásobili počet pódií z tradičních dvou na letošní čtyři. Velkou radost nám udělalo to, že přijala pozvání legendární německá skupina Alphaville,“ upřesnil Martin Janoušek, na co se mohou návštěvníci letos těšit. Program je však nabitý řadou dalších hudebních hvězd: zahrají UDG, Buty, Slza, Rybičky 48, Totální nasazení, Divokej Bill, The Fialky, Alkehol, Harlej, Buty, Arakain s Lucií Bílou.

Bohatý je i doprovodný program, dorazí Zdeněk Izer se svou talkshow. Děti se na festivalu také nudit nebudou, připraveno je malování na obličej, divadelníci, kejklíři, lezecká stěna a vodní skluzavka. Na Footfestu se obejdete bez peněz. Čeká vás snadné a rychlé placení pomocí náramku, který dostanete po příchodu do areálu a na jehož čip si nahrajete hotovost.

Děti do 100 cm mají vstup zdarma, do 150 cm zaplatí poloviční vstupné. Letos očekávají pořadatelé návštěvnost kolem šesti tisíc lidí.