V pátek od 19 hodin můžete v táborském Divadle Oskara Nedbala zhlédnout reprízu Erbenovy Kytice. Sehraje ji ochotnický Divadelní soubor Tábor. Od 19 hodin se v táborské budově Střelnice koná akce Kiwanis clubu na podporu zájmové činnosti dětí Modrá je dobrá. V Housově mlýně v Táboře vystoupí od 20 hodin hudebník Roman Dragoun. Ve 20 hodin přijede do táborského klubu Orion zahrát švýcarská kapela Zatokrev a Five Second to Leave. V táborském Recykle Music Baru zahraje od 21 hodin skupina Tarapaca jazz.

Sobotní ráno bude od 10 hodin patřit dětem. V KD Bechyně mohou zhlédnout pohádku Jak beruška Uška o sedmou tečku přišla. V 15 hodin začíná v táborském klubu Milenium pětatřicáté pokračování festivalu Žižkův vraždící palcát. Fusion jazzové skupiny Tarapaca Jazz a Trim4 se utkají od 20 hodin na pódiu v soběslavském kině. Od 20 hodin startuje v KD Terezín Radonín fest.

Mimohudební zážitek vám nabídne recesistická akce s názvem Dolyžná. Běžkaři v plné zimní výstroji přiběhnou na táborské Žižkovo náměstí po 16. hodině. Unavené doveze na místo skibus. Sraz mají u Billy.

A pokud máte smysl pro pořádek, můžete se v Táboře přidat k úklidu břehu Lužnice. Ochránci přírody s ním začnou v 9 hodin a sraz mají u psího útulku. 

V neděli bude v 10 hodin na Žižkově náměstí v Táboře zahájen Den plný pohádek průvodem s pohádkovou postavou Ivanou Andrlovou. Poté se na Starém Městě roztrhne pytel se soutěžemi, hudbou i divadlem nejen pro děti. 

Pokud to počasí dovolí, vyšlápněte si o víkendu na hrad Šelmberk u Mladé Vožice. Věž s výhledem do okolí bude po oba dny otevřená od 10 do 17 hodin. Zřícenina je otevřená celý den a hlavně děti teď potěší čtyři čerstvě narozená jehňata. Za vstup dáte 20, děti 10 korun.  

David Peltán