LÁKAVÝ PROGRAM

Kombinaci humoru a hořkosladkých momentů slibuje oddechová one man show Martina Trnavského – Rapper. Diváci ji zhlédnou ve středu 10. dubna. Kdo nepřichází do divadla jen za úsměvem, ten by neměl vynechat představení Otec v podání Divadla Rokoko. Příběh o neveselém konci, který čeká mnohé z nás, bude uveden v sobotu 13. dubna ve velkém sále. V dubnu táborské divadlo navštíví také bratislavské Divadlo Astorka Korzo ´90, a to se zpracováním kultovního Formanova snímku Lásky jedné plavovlásky. Tato hra ovládne jeviště ve středu 17. dubna.

Pouhý měsíc po pražské premiéře můžete být svědky toho, co se přihodí v jednom dámském pokoji senior domu. Novou hru Odpočívej ve svém pokoji s Danielou Kolářovou a Martou Vančurovou uvidí diváci v úterý 23. dubna. Vážnějším tématem se zabývá působivý a pohnutý životní příběh neobyčejné vědkyně Rosalindy Franklinové ve hře Snímek 51, která bude uvedena ve středu 24. dubna. Pro děti je připravena mimo jiné hravá pohybová inscenace beze slov Koukej, svět!, kterou zhlédnou v neděli 28. dubna.

VÝSTAVY

Ve čtvrtek 11. dubna se v DON galerii koná vernisáž výstavy Jaromíra 99 | Face To Face, a to za přítomnosti autora Jaromíra Švejdíka i kurátora výstavy Miroslava Houšky. Výběr třiadvaceti velkoformátových portrétů, které jsou vytvořeny pouze jednou barvou – a to černou, připravil Jaromír 99 exkluzivně pro táborské divadlo. Na vernisáži vystoupí pražský hudebník Jakub König známý pod pseudonymem Kittchen.

S dalším čtvrtletím přichází také nová výstava v DON foyer a Galerii Evárium. Na vernisáž převážně černobílých snímků táborského fotografa Lukáše Bláhy se můžete těšit v úterý 2. dubna za účasti autora a hudebního doprovodu Jana Váni. Výstava fotografií sestává ze dvou částí. První je věnována Táboru a jeho krásám, druhá zachycuje atmosféru kulturních událostí odehrávajících se na jihu Čech.

O dalších představeních a koncertech se můžete dočíst na webu divadla nebo v tištěném programu.

Veronika Buriánková