Pokračovat bude brankář Jan Strmeň, který v uplynulé sezoně odchytal 46 mistrovských zápasů a držel si velmi solidní statistiky. Zda s ním bude sdílet brankoviště i jeho parťák Petr Kváča, to zatím není jisté, jelikož na něj může do konce května uplatnit opci mistrovský Třinec. V takovém případě by Motor hledal za Kváču náhradu.

V obraně budou ze současného kádru pokračovat Vojtěch Doktor, Ondřej Kachyňa, Žiga Pavlin, Karel Plášil, Pavel Pýcha a René Vydarený. Motor má nadále zájem i o služby Martina Janduse, o kterém jedná s jeho mateřskou Spartou. Nabídku na try-outový kontrakt dostane talentovaný junior Daniel Dudáček. V dresu Motoru naopak nebudou pokračovat Mitch Fillman a Zdeněk Kutlák.

Mezi útočníky budou i nadále dres Motoru oblékat Jakub Babka, Zdeněk Doležal, Lukáš Endál, Martin Heřman, Martin Novák, Roman Přikryl a také veterán Jiří Šimánek, který tak může v následující sezoně překonat rekord Rudolfa Suchánka v počtu zápasů za České Budějovice. Talentovaní mladíci Pavel Novák a Martin Beránek mají na následující sezonu také s Motorem smlouvu, podle výstupních rozhovorů to vypadá, že sedmnáctiletý Novák bude i nadále hrát doma na jihu Čech, u osmnáctiletého Beránka není v případě dobré nabídky vyloučen odchod do zámoří.

Smlouvu s klubem má i další talentovaný mladík Jakub Čížek a nabídku na try-out dostali Milan Dančišin s Janem Tlačilem. Podobný kontrakt naopak odmítl Jakub Doktor a tudíž v Motoru nebude pokračovat, podobně jako Cody Bradley a Miloslav Čermák. Nabídku od Motoru mají a prozatím zvažují David Gilbert a Václav Karabáček. Termín oznamování nových posil vypukne 1. května, po tomto datu může Motor začít odhalovat nové tváře, které by měly napomoci k úspěchům v sezoně 2019-20.