Hosté nakonec přijeli podle očekávání bez hvězdného Jaromíra Jágra. Do domácí sestavy se vrátili zkušení matadoři Šimánek s Vydareným, v brance byl opět Kváča a zachytal fantasticky.

V první třetině sledovala téměř vyprodaná hala (do naplnění kapacity chybělo jedenáct diváků) dramatický hokej se šancemi na obou stranách, kterému chyběly jen branky. Také proto, že brankáři Kváča i Cikánek působili velice jistým dojmem.

„Ze začátku bylo hra vyrovnaná. Postupem času jsme ale byli lepší a byla škoda, že jsme nevyužili některou ze tří přesilovek,“ okomentoval úvodní dějství šestnáctiletý útočník Motoru Pavel Novák, na kterého tentokrát místo v sestavě nezbylo.

Podobný průběh nabídla měla i druhá třetina. Jihočeši měli mírně navrch, ale také Kváča musel potvrzovat dobrou formu. Přišlo to až v polovině zápasu. Mladíček Beránek zvolil nejjednodušší možné řešení protiútoku a přesnou střelou k tyči zaskočil Cikánka. A byl to jeho premiérový prvoligový gól.

„Začali jsme opět aktivně a zaslouženě jsme šli do vedení. Martin Beránek to při přečíslení nádherně trefil. Věřím, že už to dotáhneme do vítězného konce,“ konstatoval Novák po druhé třetině.

Hned na začátku druhého dějství přišel uklidňující druhý gól. Rutinér Šimánek si zkušeně počkal a svou famózní přihrávkou nedal Bradleymu prakticky jinou možnost, než trefil odkrytou klec.

Hosté z Kladna se ani za stavu 2:0 nevzdávali. Při Nashově dělovce vytáhl Kváča další bravurní zákrok.

Jenže Motor měl větší touhu po vítězství a šel si pro tři body. Když dal Čermák na 3:0, bylo rozhodnuto. A Kváčovi za jeho bezchybný výkon první letošní nula také jednoznačně slušela.

Branky a nahrávky: 31. Beránek (Pavlin), 42. Bradley (Šimánek), 56. Čermák (Heřman, Pýcha). Vyloučení: 6:7, bez využití. Rozhodčí: Doležal, Kostourek – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 6410.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – J. Doktor, Heřman, Čermák - Endál, Gilbert, M. Novák - Zd. Doležal, Bradley, Šimánek - Babka, Dančišin, Beránek. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Jsem rád za vítězství. Utkání bylo o prvním gólu. Dali jsme ho my a potom se nám hrálo daleko lépe. Stál proti nám jeden z nejlepších soupeřů z celé soutěže. Myslím, že pro diváky to mohl být dobrý zápas."

David Čermák (Kladno): "Nepodali jsme dobrý výkon. Hráli jsme ustrašeně s velkým množstvím chyb. Jakmile daly Budějovice první gól, tak byly na koni."