Mužstvo HC Tábor i s novicem Lubošem Adamem v zadních řadách odstartovalo do utkání poměrně slibně a vedoucí gól Blažka ze 4. Minut se pro něj mohl stát uklidněním. Namísto toho ale Táborští polevili, do jejich hry se opět vrátila nepohoda a soupeř dvěma přesilovkovými brankami z holí Dvořáka a Rašky otočil skóre.

Do druhé části hry vstoupili kohouti nadmíru aktivně, sami dokázali v jedné ze svých přesilovek vyrovnat, ale o pár minut později udeřili Valaši při další početní převaze a díky Seidlerovi hájili po druhé periodě jednobrankový náskok.
V úvodních minutách třetí třetiny pohrdli domácí hokejisté několika šancemi a soupeř z Valašska je za to potrestal. V 50. minutě využil další početní převahu Bobrů Pořický a necelé tři minuty před koncem těžil z chybné rozehrávky gólmana Dudáčka Andris. V závěru táborský celek nezkorigoval stav utkání ani při dvojnásobné početní převaze a musel se smířit s další bolestnou porážkou.

HC TÁBOR – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Branky: 4. Blažek (Matušík, Hajič), 26. Havran (Březina) - 17. Dvořák (Seidler, Vaněk), 19. Raška (Žák), 31. Seidler (Dvořák, Dudek), 50. Pořický (Martiník, Andris), 58. Andris (Raška, Dalajka). Rozhodčí: V. Král – Vašíček, H. Král. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:4. oslabení: 0:0. Diváků: 572.

SESTAVY - HC Tábor: Dudáček - Havran, Hajič, Skočovský, Tesař, Adam, Dvořák, od 21. Duben - Blažek, Matušík, Březina - Sladkovský, Zayml, Prášek -Syrovátka, Hrala, Řezáč, Pechánek. Valašské Meziříčí: Šurý - Kamas, Holiš, Weintritt, Báchor, Dudek, Žák - Vaněk, Dvořák, Seidler, Brunec, Pořický, Raška, Paťava, Andris, Kuchařík, Martiník, Daněk, Dalajka.

Hodnocení trenéra - Arpád Györi, HC Tábor: „Konečně se nám podařil start do zápasu, dostali jsme se do vedení a měli tam relativně i další šance k navýšení náskoku. I přesto nakonec vyzněla třetina lépe pro hosty. Darovali jsme jim naprosto zbytečně dvě přesilovky, oni v nich dvakrát nahodili puk na branku a byly z toho góly. Výsledek třetiny asi úplně neodpovídal jejímu průběhu, ale ukázal, jak snadno góly dostáváme a jak těžko je dáváme. Ve druhé třetině jsme začali aktivně, vrátili jsme se do hry, ale další zbytečný gól v oslabení nás dostal do útlumu, a zase to od nás bylo takové mdlé a upracované. Nejsme schopni hrát v klidu a dělat věci tak, jak máme, i když snaha se hráčům upřít nedá. Zápas rozhodla oslabení, které soupeř využil. Naše vyloučení přitom byla naprosto zbytečná a nevynucená nějakou těžko řešitelnou situací. Navíc prostě nejsme efektivní v koncovce; v momentech, kdy jsme byli ve hře, jsme zase neproměnili šance, které jsme měli.“