Připravuje se skutečně poctivě a pomalu se blíží i možnost jeho zapojení do zápasů. „Cítím se skvěle," s úsměvem odvětil na úvodní tak trochu zdvořilostní dotaz. Potom už vážněji hovořil o tom, jak se cítí při tréninku. „Samozřejmě se to zlepšuje. Mám možnost chodit trénovat s extraligovým týmem i odpoledne s juniory. Určitě to jde tím správným směrem," ujistí.

Už mnohokrát musel Prospal odpovídat na dotaz, kdy na sebe oblékne také zápasový dres. „Nejste první, kdo se na to ptá," rozverně odpoví. „Situace je trošku specifická tím, co se děje v zámoří.  Máme trochu zkreslené informace o tom, jestli se tam jedná nebo nejedná. Není to nic dobrého ani tady pro klub, protože se neví, jak to bude pokračovat dál. Těžko říct," jen pokrčí rameny.

V případě, že NHL v dohledné době nezačne, tak Prospal poprvé v kariéře oblékne v extralize českobudějovický dres. Konkrétní datum ale prozradit nechce. „Nějaký termín v hlavě mám. Až se rozhodnu, že nastoupím, tak první, kdo se to dozví, bude klubový manažer.  Přesný termín ze mně skutečně teď nedostanete. S manažerem máme nějakou dohodu a tu je třeba respektovat," stojí si za svým.
Tuto dohodu respektuje i Deník. Jedinou jistotou je, že ve středečním duelu s Litvínovem Václav Prospal ještě nenastoupí.