Hokej v Milevsku letos slaví pětaosmdesát let a u příležitosti tohoto jubilea zde uspořádají atraktivní přátelský duel mezi Motorem a Plzní. O zápas je mezi fanoušky mimořádný zájem a v předprodeji už zmizela více než tisícovka lístků.

Doma si Jihočeši zahrají poprvé v pondělí 12. srpna proti kazašskému Irtyši Pavlovar (17.30) a hostit budou také německý druholigový klub Lausitzer Füchse.

Novinkou letošní přípravy bude rovněž obnovený turnaj na konci srpna, který se premiérově odehraje jako Motor Cup a jeho generálním partnerem se stala společnost Madeta.

Majitelé permanentních vstupenek mají vstup na všechna domácí utkání zdarma, ostatní fandové zaplatí na přátelské duely tradičních 60 korun. Výjimkou je turnaj Motor Cup, kterého se zúčastní kromě pořádajícího klubu ještě rakouský Linec a ruský Chabarovsk. Na ten je možné zakoupit pouze vstupenku na celý turnaj, tedy na všechny tři duely (27., 28. a 29. srpna), za jednotnou cenu 120 Kč.

Přípravný Motor Cup je novinkou letošní sezony. Nebude se tak jednat pouze o klasické přátelské duely, ale vítěz turnaje získá novou cennou trofej, která navazuje na slavnou tradici letního turnaje Zlatý klas. Ten se v Českých Budějovicích konal v letech 1970 až 1989. Vstupenky na všechny tyto atraktivní mezinárodní zápasy lze koupit už nyní on-line na klubových webových stránkách.

Podobně jako v letošním roce, i turnaj o Zlatý klas býval obsazen vynikajícími zahraničními celky. Kromě Motoru, který turnaj ovládl devětkrát, se mezi vítěze zapsaly i ruské celky Novosibirsku, Saratova nebo Ufy. Pětkrát turnaj vyhrála československá reprezentace, jednou se radovala Sparta Praha a úplně poslední ročník ovládl tehdejší tým Jaroslava Pouzara ze západoněmeckého Rosenheimu.

Po roce 1989 tradice turnaje zanikla, ale přesně třicet let poté se opět vrací. Fanoušci se mají rozhodně nač těšit.