Jihočeši nastoupili s Kváčou v brance a poprvé se v sestavě objevil útočník Přikryl, který byl delší dobu zraněn. Volno tentokrát dostali kromě mladíků Pavlin, Čáp, Šimánek a Doležal.

Hosty přijela povzbudit početná skupina nějakých tří stovek fanoušků, která výrazně přispívala k výborné atmosféře zápasu. Na ledě se začalo pořádně svižně. Přikryl spálil tutovku a úvodní branku nepřinesla ani série tří domácích přesilovek.

Přišlo to až po změně stran. V další početní výhodě se trefil tečovanou střelou Šulek.

Radost početného publika ale netrvala dlouho. Zkušení hosté dokázali trestat okénka v domácí obraně a obrat ve skóre byl na světě. Ani ne po minutě zakončoval přesilovkou kombinaci Schofield. Poté obrana Motoru propadla a dělovkou nasměroval kotouč do horního růžku Locke. O dvě minuty později napálil kotouč do Kváčovy sítě znovu Locke a bylo to už 1:3.

Svěřenci trenéra Prospala snížili až při dvojnásobné početní výhodě. Endálovu střelu gólman Kickert jen vyrazil a M. Novák pohotově vrátil puk do jeho sítě. Vyrovnáno bylo ještě ve druhé třetině. Čermák po návratu z trestné lavice ulétl obraně hostí a zamířil přesně pod horní tyčku.

Kvalitní hokej se hrál i v závěrečném dějství. Domácí celek soupeře přehrával a ve 49. min. se také dočkal gólové odměny. V přesilovce šikovně tečoval Fillmanovu střelu Endál. A to nebylo všechno. Povedenou individuální akci předvedl obránce Plášil a bylo to už 5:3.

Rakušané se ale nevzdali. Da Silva snížil na jednobrankový rozdíl a Kapstad vyrovnal.

V prodloužení rozhodl krásnou střelou Pýcha.

Branky a nahrávky: 22. Šulek (Pýcha, Heřman), 31. M. Novák (Endál, Fillman), 35. Čermák, 49. Endál (Fillman, Gilbert), 51. Plášil (Vydarený), 63. Pýcha (Přikryl, J. Doktor) – 22. Schofield (Keams, Locke), 24. Locke (Da Silva), 28. Locke (Umicevic), 52. Da Silva (Kristler, Locke), 54. Kapstad (Woger, Brucker).
Vyloučení: 4:9 (navíc dom. Heřman a host. Lebrel 10 min.), využití: 3:1. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka. Diváci: 3785.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, Kutlák, Plášil, Vydarený, Pýcha, Kachyňa – Endál, Gilbert, M. Novák – Šulek, Bradley, Heřman – Babka, Přikryl, Čermák – J. Doktor, Čížek, Škoda. Trenéři Prospal a Totter.