Vaše ruka už je stoprocentně v pořádku?
Teď už je to naštěstí v pořádku, což potvrdil i rentgen, na kterém jsem byl před Vánoci. Už nebyl žádný důvod k tomu, abych nehrál.

Poprvé jste se po zranění vrátil, ale odehrál jste pouhých pět zápasů a následovala znovu měsíční výpadek. Byl to uspěchaný návrat?
Neřekl bych úplně uchvátaný návrat, ale zápěstí ještě nebylo úplně vyléčené. Lékaři mi doporučili, abych si dal ještě raději volno.

Když jste po pauze naskočil znovu do hry, cítil jste nerozehranost?
Na některých činnostech je docela dost znát, že jsem delší čas nehrál. Řada věcí mi trvá trochu déle, než by asi měla. Věřím tomu, že se do toho nějakým způsobem brzy dostanu. Cítím se každým dnem lépe, tak věřím, že to bude pokračovat k lepšímu.

V posledním duelu v Havířově nedohrál domácí Bednář, když po faulu na vás dostal trest do konce utkání. Co se přihodilo?
Nemyslím si, že by se z jeho strany jednalo o nějaký úplně brutální zákrok. Spíše jsem se špatně otočil a on mě v podstatě dohrál zezadu. Dal jsem si hlavou o mantinel. Nebylo to však opravdu nic tak strašného.

Ve třiadvaceti zápasech jste nasbíral pouhé dvě trestné minuty. Asi si vybavíte, ve kterém to bylo utkání?
Jasně. Bylo to v utkání v Benátkách nad Jizerou. Snažím se hrát čistě, bez pomocí hokejky, abych nedělal zbytečné fauly. Tělem také nehraji zrovna tak, abych někoho vyloženě srovnal. Hraji tak, abych neoslaboval tým. Z toho vyplývá i ten můj malý počet trestných minut.

Naskočil jste opět do obranné dvojice se Žigou Pavlinem. Na ledě to vypadá, že si rozumíte velmi dobře?
Od té doby, co Žiga přišel, tak jsme hráli prakticky pořád jenom spolu. Vyhovuje nám to. Nemáme žádný problém a rozumíme si. Některé věci již máme zautomatizované. Jsem rád, že mohu hrát právě s ním.

S vedením klubu jste nedávno podepsal novou smlouvu až do roku 2019. Potěšilo vás, že to přišlo takhle brzy, protože většinou se o kontraktech jedná až v závěru sezony?
Vedení klubu mi nabídlo novou smlouvu a jsem rád, že tady mohu zůstat. Samozřejmě je lepší, než když člověk musí čekat do poslední chvíle, co bude dál. Hraje se lépe.

Čeká vás šlágr kola s Kladnem. Vy jste odehrál oba předchozí vzájemné duely, které byly vždy vyprodané a v obou případech jste vyhráli. Máte na ně hezké vzpomínky?
Rozhodně. Zápasy nejen s Kladnem, ale i se Slavií a s Jihlavou jsou vždycky výborné. Mělo by přijít hodně lidí a moc se na to těšíme. Určitě bude parádní atmosféra. Tyto duely mají svou kvalitu a určitě bude na co se dívat.

Vyhecují vás utkání s těmito soupeři ještě více než s někým třeba ze spodku tabulky?
Neřekl bych, že nás úplně jinak vyhecují. Chceme vyhrát každý zápas a soustředíme se na něj stejně. Ale je fakt, že motivace je u každého na tyto zápasy asi o malinko větší. Všichni se chtějí vytáhnout. Ale zase si nemyslím, že bychom se třeba na Benátky soustředili nějak méně. To určitě ne.

V sestavě Kladna je řada mimořádně zkušených hokejistů, jako třeba Ton, Burger, Tenkrát nebo Ptáček. Je to znát na stylu hokeje, který je u Kladna o dost odlišný než třeba u Jihlavy?
Řekl bych, že Kladno bylo zatím jediný soupeř, který s námi hrál normálně hokej. Nebránilo, ale hrálo normálně nahoru dolů. To nám také vyhovuje. Ti jmenovaní hráči tam přinášejí obrovskou kvalitu především v přesilovkách, na které si musíme dát pozor.

Kladno v týdnu posílil kanadský bitkař Josh Gratton. Zmínili se o něm trenéři při předzápasové přípravě?
O něm jsme speciálně nemluvili. Soustředíme se především na svůj výkon, abychom byli ve stoprocentní pohodě a formě. To je pro nás hlavní.

Jak vnímáte, že si spíše technické mužstvo pořídilo takovéhoto rváče?
To záleží na Kladnu. Pokud někoho takového chtěli a potřebovali, tak asi ví, co dělají. Jeden takovýhle hráč v týmu určitě není na škodu.

Vy nejste žádný bitkař. Pokud by došlo na nejhorší, šel byste do střetu zrovna s ním?
Kdyby došlo k nějakému faulu na spoluhráče nebo by to vyplynulo ze hry, tak určitě. Rozhodně bych tomu neuhýbal. Hlavně ale chceme hrát hokej a Kladno i potřetí porazit.