Hosté se kromě Muchy, M. Nováka a Květoně museli nově obejít také bez slovinského beka Pavlina, kterého nahradil poprvé v letošní sezoně junior Kachyňa. Do branky se opět postavil Kváča. V domácí sestavě nechyběl českobudějovický útočník Rob, jemuž se zatím nedaří prosadit v extraligovém Chomutově.

Domácí celek zatím nezískal v letošní sezoně ani jediný bodík, přesto proti favorizovanému soupeři vyhrál první třetinu. Hned v úvodu zápasu se sice dostal do šance hostující Heřman, ale jinak to bylo stejné jako v předcházejících zápasech Jihočechů venku. Převaha, ale bohužel jalová, a do vedení jde soupeř. K tomu došlo ve 13. minutě, když Kváču propálil utěšenou střelou Procházka.

Po změně stran Motor přidal. Šanci měl v oslabení Galamboš, po něm Crowder, sám na Lukeše jel Šulek, leč gólman Kadaně stále odolával. Přišlo to až ve 35. min, když Dostálek obkroužil Lukešovu branku a poslal kotouč do sítě.

Obraz hry se příliš neměnil ani v závěrečném dějství. Hosté se tlačili do útoku, ale větší šance na jejich kontě nepřibývaly. Naopak Kváča musel likvidovat ojedinělou možnost Wágnera.

Tlak Motoru postupně sílil. V přesilovce měl vedoucí gól na holi Pajič, jenže Lukeš zázračně zachránil.

Upocené vítězství na ledě outsidera nakonec hosté přece jen urvali. Necelé tři minuty před koncem si Václav Nedorost bekhendovou kličkou položil Lukeše a zajistil svému týmu tři body. Nic na tom nemohla změnit ani kratičká závěrečná power play domácích.

Branky a nahrávky: 13. O. Procházka (Hejcman) – 35. Dostálek (Kachyňa), 58. Nedorost (Čermák, Pajič). Vyloučení: 4:4, bez využití. Rozhodčí: Grech, Škrobák – Kotlík, Polák. Diváci: 400.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Kutlák, Kachyňa, Vráblík, Pýcha – Čermák, Vlček, Nedorost – Crowder, Galamboš, Dostálek – Šulek, Pajič, Heřman – Doktor, Káník, Marcel. Trenéři Stavjaňa, Štrba a Bombic.