HC TÁBOR – HC DĚČÍN 8:1 (3:0, 2:1, 3:0)

Branky: 8. Mařík (Matušík), 14. Kolomý (Seidl, Hájek T.), 15. Matušík (Mařík, Krätzer), 29. Kellner, 38. Mařík, 45. Hájek T. (Kolomý, Mařík), 49. Kellner (Nedorost), 53. Kellner (Mařík, Kolomý) - 24. Oliverius (Procházka, Drnec), rozhodčí: D. Pražák – Mertl, Zíka, vyloučení: 8:8, navíc Molnár (Děčín) 10 minut OT, využití: 1:1, oslabení: 3:0, diváků: 1486. Sestava táborského týmu: Klestil – Kanov, A. Hájek, Heršálek, Havran, Černý, Liška – Mařík, Matušík, Krätzer – Seidl, Kolomý, T. Hájek – Kellner, Nedorost, Sladký.

Do zápasu vyrukovalo domácí mužstvo s pozměněným složením jednotlivých formací, a především s jedním avizovaným navrátilcem do sestavy Davidem Nedorostem. Ten se navzdory dlouhotrvající rekonvalescenci prezentoval velmi kvalitním výkonem a v několika případech měl velmi blízko k zápisu mezi střelce. Jen na tribuně ještě naopak zůstal jeho souputník Vojtěch Mrkvička a zranění obránci Michal Klíma s Jaroslavem Ošmykem.

První prázdnou gólovou kolonku v zápise o utkání vymazala už 8. minuta hry. V přesilovce Severočechů našel Matušíkův přesný pas Maříka a ten nedal při svém výpadu brankáři Formánkovi nejmenší šanci – 1:0. O šest a půl minuty později úřadovala kolem děčínského brankoviště trojice Seidl, T. Hájek a Kolomý. Posledně jmenovaný nakonec dohrál nepřehlednou situaci až do konce, našel si nekontrolovaný puk a zvýšil na rozdíl dvou branek. Jen o pár desítek vteřin bylo na stadionu ještě veseleji – Mařík se protáhl kolem pravého mantinelu, narýsoval dlouhou křížnou přihrávku přes Matušíka a děčínský gólman se za sebe musel potřetí smutně ohlédnout – 3:0. Další pohledné hokejové momenty v podání táborského týmu se gólové pečeti nedočkaly. Nutno dodat, že z nemilosrdné táborské ofenzívy se tu a tam narodilo zaváhání v rozehrávce a celek od Labe se těmito okénky prodral k ohrožení domácí branky, v ní ale stál na vartě naprosto spolehlivý brankář Klestil.

Táborský brankář přesto přišel poměrně brzy o čisté konto. Už po třech minutách hry ve druhé třetině hráli hostů další přesilovou hru a dokázali poprvé a naposledy přibrzdit nezastavitelný táborský stroj. Za Klestilovými zády nejprve zazvonila tyč, puk se však odrazil k volnému Oliveriusovi a zkušený vůdce děčínského týmu to měl v zakončení hodně snadné – 3:1. Jen o chvíli později se musel táborský brankář vyznamenat při další soupeřově tutovce, a tím zase jeho naděje na výsledkový zvrat hluboce uspal. S příchodem druhé poloviny zápasu navíc „Kohouti" podruhé udeřili při vlastním oslabení. Kellner se nerozpakoval vyzkoušet Formánkovu koncentraci nahozením z rohu hřiště a zastihl děčínského gólmana v nedbalkách – střela z minusového úhlu skončila za jeho zády a Tábor vedl 4:1. pro Formánka tím účinkování v zápase skončilo a jeho místo v hostující kleci zaujal zkušený Volke. Ani ten ale nezabránil, aby se ve 38. minutě se na táborském stadionu tleskal vestoje. S učebnicovou ukázkou krásy ledního hokeje přispěchal domácí forvard Mařík, který jen o chvíli dříve orazítkoval tyč děčínské klece. Tentokrát se ale nadechl k nádherné individuální akci, udělal z hráčů soupeře solné sloupy a ještě stihl vyseknout neomylný blafák – 5:1.

Táborský divákům hokej v podání jejich týmu chutnal, a tak se jeho členové rozhodli servírovat ještě tři brankové chody. Na konci 45. minuty si vylepšil své osobní statistiky T. Hájek a nekompromisní dělovkou pod břevno Volkeho svatyně zvýšil na 6:1. K oblíbené normě osmi vstřelených branek nakonec dotáhl táborské mužstvo střelecky disponovaný Kellner. Při další početní převaze soupeře ho našla ve středním pásmu krásná žabička Nedorosta a v samostatném úniku nedal Volkemu na úspěšný zásah ani pomyslet – 7:1. Muž s číslem 17 na dresu se tak už podruhé v utkání trefil v oslabení svého týmu. K dovršení hattricku ovšem využil jiné herní situace, dvojnásobné početní výhody; v mezikruží si trpělivě počkal na ideálně načasovanou přihrávku Maříka a Volke nestihl srazit betony včas – 8:1. V té chvíli zbývalo Táborským sedm minut a dva gólové zápisy k tomu, aby dovršili diváky vytouženou desítku", ale děčínské konto už žádnou další újmu nezaznamenalo.

Po střetnutí s Děčínem zeje v programu táborských hokejistů dvoutýdenní mezera. K dalšímu utkání nastoupí až v sobotu 8. února, kdy přivítají na domácím ledě Klatovy.