Za současné situace se i vedení Motoru chová zodpovědně, a tak neproběhlo obvyklé fotografování při podpisu smlouvy za účasti celého řídícího aparátu. Václav Prospal akceptoval návrh vedení klubu a nový kontrakt podepsal v Hluboké nad Vltavou, kde bydlí jak on, tak generální manažer Stanislav Bednařík.

Obě strany už dopředu deklarovaly zájem o pokračování stávající spolupráce, a tak zbývalo vyřešit jen detaily. "Jsme moc rádi, že naše spolupráce bude pokračovat. Po této velmi úspěšné sezoně jsme pochopitelně měli velký zájem o to, aby celý trenérský štáb pokračoval. Zbývalo jen, aby Vašek dokázal skloubit rodinnou situaci s prací v Motoru, což se podařilo, a tak se všichni můžeme těšit na následující extraligový ročník," popsal průběh jednání generální manažer Stanislav Bednařík.

Václav Prospal se v letošní sezoně stal sedmým trenérem, který dokázal na lavičce českobudějovického týmu postoupit do nejvyšší soutěže. Společně s legendárním Vlastimilem Hajšmanem je jediným v historii, kdo to dokázal jako hráč i trenér. V extralize ho čeká vůbec první sezona v trenérské pozici. Asistentem zůstává Aleš Totter, brankáře bude mít v gesci Stanislav Hrubec, kondiční přípravu Tomáš Cibulka a videorozbory Zbyněk Rýpar.