Byla velká komplikace, že defenzivně hrající soupeř dal první gól zápasu?
Byla. Vyšel nám vstup do zápasu. Prvních deset minut jsme hosty přehrávali. Dobře jsme se pohybovali a napadali je. Potom ale přišla dvě oslabení a dostali jsme nešťastný gól. Soupeř to pak zabetonoval a nedokázali jsme se dostat do rytmu. Stejně to vypadalo až do konce.

Vyrovnávací gól jste dával po parádní individuální akci. Mohl byste ji přiblížit vlastníma očima?
Z mé strany byl celý zápas špatný a za šedesát minut jsem se nedostal do pořádného tempa. Nohy jsem měl hrozně slaboučké. Nevím, jestli to hostující bek podcenil, nebo jsem ho na červené čáře tak zmátl. Nepřestaly mi jet nohy a dostal jsem se před branku. Neměl jsem nic připraveného, tak jsem zkusil vystřelit a padlo to tam. Jinak jsme ale dneska byli jaloví.

Na oslavu gólu jste vyhodil rukavici a hokejkou ji sestřeloval jako brokovnicí. Byla to plánovaná oslava?
Nebyla. Celý zápas jsem byl frustrovaný. Bylo to hrozné utkání. Hosté bránili a my jsme na to nedokázali najít recept. Naše lajna hrála hodně špatně a vůbec jsme se nedostali do zápasu. Ta oslava, to byl okamžitý nápad.

Krátce po vyrovnání jste poslal svůj tým faulem do tří. Cítil jste trochu křivdu, že se o sekání nejednalo?
Takových zákroků je v utkání možná sto a on nás za to poslal do tří. Dojížděl jsem soupeře a chtěl jsem mu zezadu plácnout do puku. Trefil jsem to těsně nad puk, takže jsem zasáhl jeho hokejku. Mlasklo to, protože jsme se střetli hokejkami. Kdybych mu ji přesekl nebo vyrazil z ruky, tak to beru. Takhle on zařval a sudí to hned pískl. Do tří to bylo hodně přísné. Podobných zákroků je tam skutečně spousta. Třeba po vhazování nebo v soubojích u mantinelu. Pokud by se všechno pískalo, tak by se pořád jenom vylučovalo.

Prodloužení jste odehráli hodně ofenzivně a byli jste za to odměněni vítězným gólem. Byl to i původní záměr takhle soupeře zatlačit?
Hraje se tři na tři, takže je na ledě hodně prostoru. Trenér posílá do hry vždy dva útočníky a jednoho obránce. Snažíme se být na puku, protože to je ohromná výhoda. První střídání jsme soupeře přitlačili a kluci v tom potom pokračovali. Udělali hezkou akci. Bek Třebíče ztratil hokejku, takže to bylo prakticky tři na dva. Dokázali toho využít a dali pěkný gól.

Je pro vás důležité, že jste dokázali duel otočit, přestože se vám herně ideálně nedařilo? I když asistent trenéra Martin Štrba vás na tiskovce pochválil za výborný výkon.
Mně se nezdálo, že bychom hráli dobře, ale body se počítají. Není lehké obracet takové utkání. Každý viděl, že to Třebíč zasekala na červené čáře a nemohli jsme se přes její obranu dostat. Prvních deset minut bylo dobrých. Lítali jsme po ledě a vytvářeli si šance. Ale jakmile dostaneme první gól, tak to soupeř ještě více zabetonuje. Pak je těžké se prosadit. Navíc máme trochu menší hřiště a každé založení útoku jdeme do plných. Když dostaneme puk, tak jedeme tři do pěti. Když obejdete útočníka, tak na vás čeká obránce. Líbivý hokej to nebyl. Ale vzhledem k tomu, že jsme ještě po dvou třetinách prohrávali, tak dva body bereme.