Kohouti se k ní záhy přiblížili na kontakt, ale soupeř jim znovu odskočil a na jejich porážce už nic nezměnilo ani snížení na konečných 6:4.

Z plánovaného složení týmu pro sobotní duel vypadli na poslední chvíli marodi Ondřej Kachyňa a Jakub Drda, a do Kopřivnice tak Jihočeši cestovali přesně se třemi formacemi.

Samotné utkání pro ně začalo slibně a ve 4. minutě je v přesilové hře poslal do vedení Sladkovský. Další průběh první třetiny si ale vzali pod patronát aktivnější domácí hráči a ještě před první sirénou si stihli vypracovat dvoubrankový náskok.

Druhé dějství mělo podobný průběh jako předchozí perioda, do kroniky zápasu ale připsali jeho aktéři shodně po gólu. Kopřivnický Hrubý nejprve vytáhl skóre na 4:1, ale ve 35. minutě přiživila naděje hostů lahůdková trefa Pechánka – 4:2.

Už po čtyřiadvaceti vteřinách hry ve třetí části zadělali Táborští na drama, to když Sladkovský snížil na 4:3. Namísto vyrovnání ovšem přišla ledová sprcha v podobě dvou slepených branek Tatry, které útok hostů na bodový zisk výrazně oddálily. Táborský forvard Pechánek na ně sice bleskově odpověděl a nastartoval sympatický tlak táborské družiny, kýžený kontaktní gól, natož pak vyrovnání ale nepřinesl.

HC TATRA KOPŘIVNICE – HC TÁBOR 6:4 (3:1, 1:1, 2:2)

Branky: 8. Zuzaník (Ficek), 12. Krutil (J. Mach), 14. Bail (Červenka), 24. Hrubý (Imrich, Gola), 44. Červenka (Kofroň, J. Mach), 45. Gola (Hrubý, Imrich) - 4. Sladkovský (Březina, Skočovský), 35. Pechánek (Dvořák), 44. Sladkovský (Prášek, Duben), 46. Pechánek (Syrovátka, Skočovský). Rozhodčí: Škach - Novák, Pospíšil. Vyloučení: 9:11 - navíc M. Mach (Kopřivnice) 10 minut OT. Využití: 2:1. Diváků: 473.

SESTAVY - HC Tatra Kopřivnice: Hromada (Fendrych) - Stříž, Imrich, Ficek, Krutil, Zuzaník, Puškár, Bail, Fojtík - Hrubý, Korec, J. Mach, M. Mach, Červenka, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík. HC Tábor: Novák (Dudáček) - Černý, Adam, Skočovský, Dvořák, Duben, Bouška - Škrdleta, Blažek, Kadilák - Březina, Sladkovský, Prášek - Pípal, Pechánek, Syrovátka.